Zoltán
10 °C
21 °C

Felrúgta a csatárt, aztán kivédte a 11-est

2008.03.27. 13:15
Ázsiában a harmadik fordulónál tartanak a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság selejtezői. Öt csoportban 20 csapat verseng, minden csoportból az első kettő jut a következő körbe. Az ausztrálok kínai meccséről összefoglalónk is van.

Az ausztrálok nagyon fontos pontot hoztak el Kínából. A hazaiaknak több ziccerük akadt, sőt az utolsó percben büntetőhöz jutottak. A kitörő Csü Pót Mark Schwarzer akadályozta, az emírségekbeli El Szajedi befújta a büntetőt, amit Sao Csiaji a jobbra vetődő kapusba rúgott. Veszélybe kerülhet ezzel a szerb Vladimir Petrovics állása, hiszen Irak is csoportban szerepel, bár tegnap nem kis meglepetésre kikapott Katarban. Az ausztrálokat dicséri, hogy olyan kulcsjátékosok nélkül sikerült az idegenbeli pontszerzés, mint Tim Cahill, Josh Kennedy, Mile Sterjovski, Scott McDonald és Brett Emerton.

Nem várt eredmény született Manamában. A házigazda Bahrein Hubajl góljával verte Japánt, igaz, Takesi Okada csapatában főképp csak a J-League-ből meghívott játékosok kaptak helyet. A cseh Milan Macala által felkészített Bahrein még nem vesztett pontot.

A koreai béke és barátság jegyében Észak és Dél összecsapásán nem esett gól. A találkozót Sanghajban rendezték. A játéknap másik rangadóján az üzbégek meglepő magabiztossággal verték a szaúdi válogatottat. Kapadze, a Dinamo Kijev játékosa, Makszim Sackih és Dzseparov szerezte a gólokat. Irán Kuvaitban szórt el két pontot, noha 4 perc után már kettővel vezetett. A legendás játékos, Ali Daei döntetlennel debütált szövetségi kapitányként.

Eredmények:

1. csoport: Kína-Ausztrália 0-0, Katar-Irak 2-0. A csoport állása: 1. Ausztrália 4, 2. Katar 3, 2. Kína 2, 4. Irak 1.
2. csoport: Bahrein-Japán 1-0, Thaiföld-Omán 0-1. A csoport állása: 1. Bahrein 6, 2. Japán 3, 3. Omán 3, 4. Thaiföld 0.
3. csoport: Koreai NDK-Koreai Köztársaság 0-0, Türkmenisztán-Jordánia 0-2. A csoport állása: 1. Koreai Köztársaság 4, 2. Koreai NDK 4, 3. Jordánia 3, 4. Türmenisztán 0.
4. csoport: Üzbegisztán-Szaúd-Arábia 3-0, Szingapúr-Libanon 2-0. A csoport állása: 1. Üzbegisztán 6, 2. Szingapúr 3, 3. Szaúd-Arábia 3, 4. Libanon 0.
5. csoport: Szíria-Egyesült Arab Emírségek 1-1, Kuvait-Irán 2-2. A csoport állása: 1. Egyesült Arab Emírségek 4, 2. Irán 2, 3. Szíria 2, 4. Kuvait 1.