Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Szolnokon elverték a Fradit, oda az NB1?

2008.03.30. 15:48
A Szolnok labdarúgó csapata az idei szezonban másodszor is legyőzte a Ferencváros együttesét, amely így nagyon nehéz helyzetbe került.

A Ferencváros labdarúgó csapata úgy készülhetett a Szolnok elleni NB II-es rangadóra, hogy győzelem esetén beérheti riválisát, viszont ha kikap, úgy roppant nehéz helyzetbe kerül a feljutásért vívott harcban. Ennek megfelelően a zöld-fehéreknél ezúttal Lisztes Krisztián is kezdett.

A szolnokiak azonban nem álltak be bekkelni, és negyedóra alatt öt szögletet is lőhettek. A túloldalon Ndjodo került helyzetbe, de emelése fölé szállt. A kiegyenlített első félidő utolsó percében aztán Gohér Gergő pazar szabadrúgásgóljával előnybe került a Szolnok.

A második félidőben a Fradi szinte folyamatos nyomás alatt tartotta a hazaiak kapuját, de nem tudott gólt szerezni. Ndjodo szinte a legnagyobb helyzetekben is hibázott, míg a hazaiak szinte mindent a védekezésre fektettek.

Negyedórával a vége előtt aztán Bartha beadására jól érkezett Ndjodo és egyenlített. A Fradi továbbra is támadásban maradt, mindent megpróbált a győztes gól megszerzéséért. A 81. percben aztán egy ártalmatlannak tűnő hazai támadás végén Kiss Zoltán pazar gólt lőtt Holczer kapujába.

A fővárosiak már nem tudtak egyenlíteni, ami azt jelenti, a Szolnok továbbra is vezeti a másodosztály Keleti csoportját. A Fradi hátránya hat pont - négy a második helyezett Kecskemét mögött - de az pontegyenlőség esetén a szolnokiaknak segít, hogy az idei szezonban mindkétszer legyőzték Csank János csapatát.

A találkozón 250 rendőr és 100 biztonsági ember ügyelt a rendre. Az első szolnoki gólnál a ferencvárosi drukkerek egy csoportja feldöntötte a játékteret a nézőktől elválasztó kordont, a pályára azonban a rendfenntartók közbelépésének köszönhetően senki sem jutott be. A meccs alatt és után nagyobb rendbontásra nem került sor, a biztonsági szolgálat egyik munkatársa azonban komolyabb sérülést szenvedett: eltört a kulcscsontja.

Szolnoki MÁV-Mondi - Ferencváros 2-1

Szolnok, 7000 néző, v: Bede
Gólszerző: Gohér (45.), Kiss Z. (81.) ill. Ndjodo (76.)
Sárga lap: Mátyus (27.), Kulcsár (36.), Moussa (59.), Remili (88.)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!