Erzsébet
1 °C
4 °C

Gascoigne: Két üveg bort ittam, baj lesz

2008.04.01. 13:23
Taxival ment Newcastle-ből Birminghambe, zaklatta a sofőrt, összemocskolta a kocsit, nem fizette ki a 400 fontos számlát. Kiolvasztott még egy adag kínai ételt is. Paul Gascoigne-t, az egykori sztárfutballistát kiengedték a rehabról.

Nem fizette ki a számlát és inzultálta a taxisofőrt Paul Gascoine, miután szabadult az elmegyógyintézetből, és első utazására indult.

Az exfutballklasszist néhány hete engedték ki egy rövidebb rehabilitációs kúráról, Newcastle-ből Birminghambe sietett jótékonysági eseményre, de lekéste a vonatát.

A pakisztáni származású Hanzale Aziz taxijába pattant, nagy borravalót ígért, a célállomás a 180 mérföldre lévő Birmingham volt.

"Felhívta az apját, kétségbeesetten közölte vele, megivott két üveg bort, újra bajban van" - mesélte a The Sunnak a sofőr, aki ekkor már valószínűleg sejtette, gondok lehetnek útközben.

Gascoigne korábban drog- és alkoholelvonón is járt, úgy tűnik, sikertelenül: a többórás út közben sokszor elaluldt, felijedt, összevissza beszélt, percenkét telefonálgatott, az egyik pillanatban barátságos, a másikban ellenséges volt.

Paul Gascoigne

"Egyszer felijedt, és azt kérdezte tőlem, hol van a másik sofőr. Számonkérte rajtam, hol a bora. Rengeteg csipszet evett meg, a zacskókat úgy bontotta ki, hogy összecsapta a tenyerét, így hullott minden mindenfelé, teli lett az utastér. Magával hozott valami ételt, maga mellé tette az ülésre. Azt mondta fagyott kínai, mire megérkeztünk, kiolvadt, tiszta maszat lett minden. A csomagjából elővett egy plüssmackót is" - beszélt élményeikről Aziz.

A 40 éves egykori világklasszis legjobb poénját a végére tartogatta. "Azt bizonygatta, hamarosan újra edzeni kezd a Newcastle Unitednél, Kevin Keegan csapatában".

Mindez persze még nem lett volna nagy probléma, de amikor megkapta a 400 fontos számlát, teljesen kiakadt. "Közölte velem, hogy nincs nála pénz, kiabálni kezdett és agresszívvé vált. Fenyegetett, ezért visszaültem a kocsiba, bezárkóztam és hívtam a rendőrséget" - számolt be az utazás végkifejletéről Aziz.

Őrizetbe mégsem vették Gascoigne-t, mert érte jött az esemény szervezője, és magával vitte, ám az eljárást megindították ellene. Ha bűnösnek találják, két év börtönt is kaphat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?