Huba
17 °C
33 °C

Gascoigne: Két üveg bort ittam, baj lesz

2008.04.01. 13:23
Taxival ment Newcastle-ből Birminghambe, zaklatta a sofőrt, összemocskolta a kocsit, nem fizette ki a 400 fontos számlát. Kiolvasztott még egy adag kínai ételt is. Paul Gascoigne-t, az egykori sztárfutballistát kiengedték a rehabról.

Nem fizette ki a számlát és inzultálta a taxisofőrt Paul Gascoine, miután szabadult az elmegyógyintézetből, és első utazására indult.

Az exfutballklasszist néhány hete engedték ki egy rövidebb rehabilitációs kúráról, Newcastle-ből Birminghambe sietett jótékonysági eseményre, de lekéste a vonatát.

A pakisztáni származású Hanzale Aziz taxijába pattant, nagy borravalót ígért, a célállomás a 180 mérföldre lévő Birmingham volt.

"Felhívta az apját, kétségbeesetten közölte vele, megivott két üveg bort, újra bajban van" - mesélte a The Sunnak a sofőr, aki ekkor már valószínűleg sejtette, gondok lehetnek útközben.

Gascoigne korábban drog- és alkoholelvonón is járt, úgy tűnik, sikertelenül: a többórás út közben sokszor elaluldt, felijedt, összevissza beszélt, percenkét telefonálgatott, az egyik pillanatban barátságos, a másikban ellenséges volt.

Paul Gascoigne

"Egyszer felijedt, és azt kérdezte tőlem, hol van a másik sofőr. Számonkérte rajtam, hol a bora. Rengeteg csipszet evett meg, a zacskókat úgy bontotta ki, hogy összecsapta a tenyerét, így hullott minden mindenfelé, teli lett az utastér. Magával hozott valami ételt, maga mellé tette az ülésre. Azt mondta fagyott kínai, mire megérkeztünk, kiolvadt, tiszta maszat lett minden. A csomagjából elővett egy plüssmackót is" - beszélt élményeikről Aziz.

A 40 éves egykori világklasszis legjobb poénját a végére tartogatta. "Azt bizonygatta, hamarosan újra edzeni kezd a Newcastle Unitednél, Kevin Keegan csapatában".

Mindez persze még nem lett volna nagy probléma, de amikor megkapta a 400 fontos számlát, teljesen kiakadt. "Közölte velem, hogy nincs nála pénz, kiabálni kezdett és agresszívvé vált. Fenyegetett, ezért visszaültem a kocsiba, bezárkóztam és hívtam a rendőrséget" - számolt be az utazás végkifejletéről Aziz.

Őrizetbe mégsem vették Gascoigne-t, mert érte jött az esemény szervezője, és magával vitte, ám az eljárást megindították ellene. Ha bűnösnek találják, két év börtönt is kaphat.