Szilárda
-4 °C
2 °C

Mentősök támadtak a bíróra Belgrádban

2008.04.17. 18:44
A Crvena Zvezda-Partzizan Beograd szerb kupaelődöntőben ezúttal nem a szurkolók, hanem a helyszínre kivezényelt mentősök csináltak botrányt. Miután a játékvezető nem adta meg a hazaiak gólját, akik ezzel 3-2-re elvesztették a meccset, az egészségügyisek meglökdösték és megdobálták a bírót.

A szerb labdarúgókupa elődöntőjében a Crvena Zvezda a Partizant fogadta. Aki járatos a szerb futballban, az tisztában van vele, hogy az örökrangadó ritkán ér véget botrány vagy tömegverekedés nélkül.

Az még elment, hogy a szurkolók az egyik oldalon látványos zászlózással és füsttel, a túloldalon görögtűzzel próbálták megmutatni felsőbbrendűségüket. A meccs végén azonban olyan történt, ami még Belgrádban is meglepő.

A főváros vöröskeresztes segítőszolgálatának emberei inzultálták, majd megdobálták a játékvezetőjét. Az igen más feladattal odavezényelt mentősök saját részrehajlásuk bizonyítékát azt követően adták, hogy a Crvena Zvezda 3-2-re kikapott az ősi ellenféltől.

A vöröskeresztesek a bírót találták bűnösnek a vörös csillagosok vereségében, ezért előbb meglökdösték, majd műanyag flakonokkal megdobálták Ninoslav Szpaszicsot.

A játékvezető azzal váltotta ki a haragjukat, hogy a meccs vége előtt - amikor még 2-2-re álltak a felek - a partjelző hibás beintésére érvénytelenítette a Zvezda teljesen szabályosnak tűnő gólját.

A szurkolók főként azért lehettek nagyon mérgesek, mert csapatuk 0-2-ről állt fel, és véleményük szerint a bíró győzelemtől fosztotta meg csapatukat. Nem mellesleg: percekkel később a Partizan megszerezte a győztes gólt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!