Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Meccs közben lépett sztrájkba a Levante

2008.05.08. 15:32
A Levante labdarúgói betartották fenyegetésüket, és ha csak húsz másodpercig is, de sztrájkoltak a Deportivo elleni szerdai spanyol bajnoki meccs elején. A bíró sípjelére a Depor csatára egyedül vezette a labdát a kapura, de sportszerűen mellé gurított.

A spanyol bajnokság 36. fordulójában a Deportivo La Coruna a Levantét fogadta.

A kezdő sípszó után a Depor csatára egyedül vezethette kapura a labdát, a vendég Levante játékosai a kezdőkörben maradtak, nem mozdultak. Fehér és fekete mezben tiltakoztak az ellen, hogy a klub többhavi fizetésükkel, illetve a tavalyi prémiumaikkal is tartozik. A hírek szerint az eddig felhalmozott 18 millió eurós adósságból nyolcat átutalt a vezetőség.

A játékosok a mezekre felírt üzenetekkel hozták a klubvezetés tudtára általános elégedetlenségüket. A fekete pólóra a "Megoldás vagy lemondás", a fehér pólóra a "Most már kell a fizetés" felirat került.

Az incidens után a Levante játékosai - már egyforma mezben - lejátszották a meccset, amelyen a Depor szerezte meg a győzelmet, az egyetlen gólt a 89. percben Riki lőtte. A Levante tökutolsóként már hetekkel ezelőtt kiesett az élvonalból. Jelen helyzetben az sem elképzelhetetlen, hogy jövőre nem a másodosztályban, hanem még lejjebb kezdik a szezont.