Mátyás
-6 °C
1 °C

Az orráról vágódott kapujába a labda

2008.05.13. 09:51
Fernandez kapus nevét soha ennyien nem emlegették, a kapufáról visszapattanó labda elől nem tudta elrántani a fejét, gól lett belőle. "Nagyon szomorú és csalódott vagyok" - nyögte ki a meccs után. A 2-2-es döntetlen sorsdöntő lehet a bennmaradásért vívott harcban.

Megdöbbentő öngóllal szerzett pontot a Borussia Dortmund a bent maradásért harcoló Bielefeld otthonában. Az emberelőnyben játszó hazai csapat 2-1-re vezetett, ha megtartotta volna az eredményt, az utolsó forduló eredményétől függetlenül meghosszabbította volna élvonalbeli tagságát.

A dortmundi Alexander Frei szabadrúgása után azonban a labda a kapufán csattant - hat perc volt ekkor hátra -, Rowen Fernandez kapus mozdulni sem tudott rá, ahogy a visszapattanóra sem.

Ezzel egyenlített a Dortmund, a Bielefeldnek pedig a Stuttgart otthonából több mint egy pontra lenne szüksége a bent maradáshoz, amennyiben a nagy rivális Nürnberg hazai pályán legyőzi a jelenleg bronzérmes, de ezüstre hajtó Schalkét.

A 17-szeres dél-afrikai válogatott Rowen Fernandez a tizennegyedik fordulóban mutatkozott be a csapat színeiben, tizennégy meccsen szerepelt idén.

A kapus szóhoz sem jutott a gól után, csak ennyit mondott az őt faggató újságíróknak. "Nagyon szomorú és csalódott vagyok, a labda nekivágódott az orromnak, nem tudtam mit tenni, el sem tudtam rántani a fejem."