Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Mibe kerül jól megverni Portugáliát?

2008.05.18. 07:53
Az U-19-es labdarúgó-válogatottnak a portugálokkal, a litvánokkal és a ciprusiakkal kell megharcolnia az Eb-szereplésért.

Hétfőtől szombatig Székesfehérváron és Tatabányán kerül sor az U19-es labdarúgó Európa-bajnoki selejtező magyarországi elitkörének küzdelmeire, amelyen a hazai válogatott célja az első hely és ezzel a kijutás a kontinenstornára.

Sisa Tibor együttesének Portugália, Ciprus és Litvánia legjobbjaival kell megküzdenie, a bejutásról a papírforma alapján a szombati zárómeccs, a Magyarország-Portugália találkozó dönthet.

A szövetségi edző csapatának annak ellenére a végső győzelem a célja, hogy felkészülése nem volt zavartalan, a közös munkát sok sérülés hátráltatta. Korcsmár Zsolt bokasérülése például annyira súlyosnak bizonyult, hogy számára véget ért a szezon.

A csapat a hét elején találkozott, az edző szerint valamennyi meghívott kiemelkedően dolgozott. Az együttesben leginkább itthon szereplő játékosok kaptak helyet, de itt van Koman Vladimir is, aki az olasz Sampdoria játékosa.

Rajta kívül a Newcastle United-es Kádár, valamint a három liverpooli, Gulácsi, Simon és Németh K. idegenlégiós. Ők hárman hatalmas sikerélménnyel térhettek haza, megnyerték a tartalékbajnokságot, a döntőben mindhárman szerepet kaptak a csapatban.

A felkészülés közben a fiatalembereket meglátogatta Erwin Koeman, a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, aki már most jelezte, hogy Némethre a nagycsapatnál is igényt tart. A szövetségi edző vasárnap délelőtt jelöli ki 18-as keretét.

A magyar csapat mindhárom találkozóját Székesfehérváron játssza, hétfőn és szerdán 18 órától, szombaton 16:30-tól. A korosztályos Európa-bajnokságot július 14-26. között Csehországban rendezik.

A még bő magyar keret és a program

Kapusok: Gulácsi Péter (Liverpool), Pokorni Péter (Paks)

Mezőnyjátékosok: Szekeres Adrián (MTK Budapest), Korcsmár Zsolt (Újpest FC), Debreceni András (Kecskemét), Dvorschák Gábor (Újpest FC), Lengyel Dániel (MTK Budapest), Kádár Tamás (Newcastle United), Présinger Ádám (Integrál DAC), Busai Attila (MTK Budapest), Koman Vladimir (Sampdoria), Gál András (MTK Budapest), Nagy Olivér (PMFC-Pécs Plaza), Búrány Zoltán (Tisza Volán), Gosztonyi András (MTK Budapest), Németh Krisztián (Liverpool), Simon András (Liverpool), Burányi Tamás (Gyirmót), Takács Marcell (Újpest FC), Szabó László (MTK Budapest), Nikházi Márk (MTK Budapest), Iszlai Bence (Veszprém)

U19-es Eb-selejtező elit körének programja:
hétfő: Portugália-Ciprus 16:30 ó, Tatabánya Magyarország-Litvánia 18 ó, Székesfehérvár
szerda: Litvánia-Portugália 16:30 ó, Tatabánya Magyarország-Ciprus 18 ó, Székesfehérvár
szombat: Ciprus-Litvánia 16:30 ó, Tatabánya Magyarország-Portugália 16:30 ó, Székesfehérvár