Piroska
-1 °C
5 °C

Huszti ultimátumot kapott a Hannovertől

2008.05.28. 16:42 Módosítva: 2008-05-28 16:48:05
Kapcsolódó cikkek (1)
A magyar labdarúgó szerződése csak jövőre jár le, de klubja már most szeretne vele hosszabbítani. Fizetését csaknem a duplájára emelnék, cserébe még a héten döntenie kell.

A német Bild értesülései szerint a magyar válogatott labdarúgójának, Huszti Szabolcsnak utolsó ajánlatot tett jelenlegi csapata a Hannover 96. Annak ellenére, hogy a játékosnak csak jövő nyáron jár le a szerződése, a klub már most szeretne vele megállapodni.

A német lap még januárban arról írt, hogy a Gulyáságyúnak becézett magyar a szezon során akár 799 000 eurót, azaz több mint 200 millió forintot kereshet.

A lap úgy tudja, a klub által Huszti elé tett új szerződés értelmében ez az összeg majdnem a duplájára emelkedhet, azaz akár másfél millió eurót, átszámítva 375 millió forintot is zsebre tehet a prémiumokkal és egyéb juttatásokkal a volt Fradi-játékos.

A labdarúgó nem véletlenül kért emelést, jelenlegi bérével a cserejátékosok között is csak a sor végén szerepelt, noha a csapat egyik kulcsemberének számított. 10 gólt szerzett, ugyanennyi gólpasszt adott, a Hannover legeredményesebb játékosa volt.

Christian Hochstätter, a Hannover sportigazgatója úgy fogalmazott, sokkal többet szánnak rá, mint eredetileg tervezték, de ez az utolsó ajánlatuk, tovább nem tudnak és nem is akarnak menni. „Most már Szabolcson a sor, neki kell döntenie, és örülnénk, ha ez május végéig megtörténne” – mondta Hochstätter.

A Bild megjegyzi, ezzel a pénzzel még mindig nem Huszti lenne a legjobban kereső hannoveri játékos.