Boglárka
19 °C
35 °C

Francia kapitány maradhat a paprikajancsi

2008.07.03. 14:27
Rosszul játszott, hamar kiesett az Eb-n a francia csapat, mégsem rúgják ki az edzőjét. Raymond Domenech marad, még legalább két évet.

Megerősítette a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként Raymond Domenech-t a Francia Labdarúgó Szövetség (FFF). A futballvezetők döntését csütörtök kora délután a szervezeti ülést követően közölte Jean-Pierre Escalettes, az FFF elnöke, adta ki az Agr hírügynökség.

Domenech helye azért lett bizonytalan, mert a csapat gyenge játékkal, mindössze egy pontot és egy gólt szerezve, két vereséggel esett ki az Európa-bajnokságról már a csoportkörben. Henryék Hollandiától 4-1-re, Olaszországtól 2-0-ra kaptak ki, Romániával 0-0-ra végeztek.

Az 56 éves szakember a búcsú okait a kedvezőtlen bírói döntésekkel és a sérülésekkel magyarázta, de csak miután bejelentette, feleségül veszi élettársát.

Mivel továbbra is bizalmat kap, kitöltheti 2010-ig szóló szerződését, ami a következő világbajnokság döntője után jár le.

Domenech-t 2004 közepén nevezték ki, 2006-ban a világbajnokságon Zinedine Zidane vezetésével döntőbe jutottak, de ott tizenegyesekkel veszítettek Olaszország ellen.