Szabolcs
20 °C
35 °C

Lampard lehet az első heti 150 ezer fontos futballista

2008.07.24. 11:58 Módosítva: 2008.07.24. 13:11
A világ legjobban kereső játékosává tenné Frank Lampardot a Chelsea-tulajdonos Abramovics. Kaká, Ronaldinho, C. Ronaldo lekörözve.

A világ legjobban kereső futballistája lehet Frank Lampard, ha elfogadja a Chelsea heti 150 ezer fontos szerződéshosszabbítási ajánlatát. A középpályás hónapok óta vívódik, hogy elmenjen-e az Interhez, ahová korábbi edzője, José Mourinho csábítja, vagy maradjon Angliában.

A The Sun című bulvárlap szerint a 30 éves játékos viszont csak azért nem írt még alá jelenlegi klubjánál, mert ötéves megállapodást akar, a Chelsea ellenben négyet adna. A Daily Express szerint viszont a napokban megegyeztek, megkapja az öt évet, és nagyjából 7,5 millió fontot szezononként erre az időszakra.

Ezt bizonyíthatja, hogy Mourinho a hét elején elmondta, elvesztették a harcot Lampardért, a futballistát nem sikerült Milanóba vinnie. A sztártréner persze hozzátette, egy év múlva, amikor jelenlegi szerződése lejár, ingyen megszerezhetik, azaz reménykedik benne, kedvence nem fogadja el a rekordfizetést.

Ha mégis rábólint, 9 millió eurót keres majd évente, többet, mint amennyit a Milan két aranylabdása, Kaká és Ronaldinho kapnak az olaszoknál, és jócskán, heti 30 ezer fonttal – 38 ezer euróval - többet Cristiano Ronaldónál, aki csak 120 ezret tesz zsebre hetente a Manchester Unitednél.

A Chelsea-tulajdonos Roman Abramovics nem sajnálja a pénzt legjobbjaitól, nagyon valószínű, ha Lampard ennyit fog keresni, a csapatkapitány John Terry heti 120 ezer fontját is hamarosan megemelik.

Eto'o is 150 ezret akar, de nem kap

A Barcelona árulja Samuel Eto’ó-t, de elképzelhető, marad a csatár, mert hatalmas fizetési igényeit egyetlen sztárklub sem akarja teljesíteni. A kamerunit vinné a Chelsea és a Tottenham, de amikor megtudták, 150 ezer fontot kér hetente, elálltak a szerződtetésétől. Lehetőség volt még a Milan és az Inter, de a piros-feketéknek inkább Ronaldinho kellett a Barcából, a másik csapat új edzője, José Mourinho pedig nem akar a katalánoktól futballistát igazolni. A madridi AS legutóbbi híre, hogy Eto’ó-t a Real Madrid vinné, de ezt azonnal cáfolta elnöke, Ramón Calderón: a két spanyol rivális megegyezett, nem csábítanak egymástól olyan játékost, akinek élő szerződése van.