Márta, Flóra
21 °C
34 °C

Rendőrök vitték le a pályáról a fradistákat

2008.07.26. 18:25 Módosítva: 2008.07.26. 18:31
A Ferencváros az ausztriai Lindabrunnban a Levszkivel játszott edzőmeccset. A bolgárok sokkal jobban játszottak, végig vezettek és 4-2-re győztek, de nagyon durván játszottak. A második félidőben illetve a meccs után a pályára befutó felháborodott szurkolókat a rendőrök távolították el, sérülés nem történt.

Az ausztriai Lindabrunnban rendezett felkészülési meccs közben is számos incidens történt, de ekkor még leginkább a pályán. A Levszki csapata, amely legyőzte korábban a Vasast és az Újpestet is, lényegesen előbbre tart a felkészülésben és sokkal jobb erőkből áll, mint a Ferencváros. A bolgárok végig magabiztosak voltak, 2-0-ra, majd 3-1-re is ők vezettek. Ennek ellenére nagyon durván futballoztak, ennek eredményeként Liban Abdit a 20. percben sérülés miatt le kellett cserélni. A sportszerűség határát többször is átlépő bolgárok "produkciója" bőszítette fel a Bécs melletti kisvárosba kiránduló több száz fradistát.

Az osztrák hírügynökség beszámolója szerint a második félidőben egy bolgár szabálytalanság után a mintegy 200-250 fős magyar szurkolói csoportból többen a pályára szaladtak és a játékvezetőt, valamint a bolgár játékosokat fenyegették. Mintegy húsz rendőr állította helyre a rendet, de a találkozó után újabb kavarodás, lökdösődés alakult ki, ami ismételt rendőri fellépést igényelt. Az incidensekben senki nem sérült meg.

A mérkőzést a Levszki Szófia nyerte 4-2-re, a magyarok góljait Shaw és Dramane (11-esből) lőtte. A szurkolók szerint egy jobb csapattól kaptak ki, amely nem csak legyőzni, de megsemmisíteni is akarta ellenfelét.