Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Trezeguet az egekbe lőtte a 11-est

2008.07.30. 11:18 Módosítva: 2008.07.30. 11:19
A Trofeo TIM-en a Milan döntetlent játszott a Juventusszal és az Interrel is, de a büntetőket Ancelottiék rúgták a legpontosabban, így övék lett az idény első kupája. A Juventus fiataljai remekül mutatkoztak be, az Internél Mourinhónak sok dolga lesz.

A Serie A előszezonjának első komolyabb megméretését, a Trofeo TIM-et rendezték tegnap Torinóban, ahol a házigazda Juventus mellett a két milánói gigász, az Inter és a Milan vett részt. Bár a felkészülés ezen szakaszában (csak pár hete készülnek együtt a csapatok) az eredménynek semmiféle jelentősége nincs, azért egy milánói derbi és egy Derby d’Italia soha nem lehet tét nélküli, unalmas játszadozás, a torna pedig hozta is, amit a szurkolók vártak tőle.

Juventus - Milan 2-2 (t: 2-4)

Juventus: Buffon; Grygera, Chiellini, Mellberg, Molinaro; Marchionni, Sissoko, Tiago, Nedved; Trezeguet, Iaquinta
Milan: Kalac; Zambrotta, Bonera, Kaladze, Jankulovski; Brocchi, Pirlo, Ambrosini; Seedorf, Kakà; Paloschi
Gólszerzők: Trezeguet, Marchionni, ill. Seedorf (2),

A lebonyolítás értelmében az első 45 perces meccset a Juventus és a Milan vívta egymás ellen. Úgy látszik, a csatárok sokkal korábban lendülnek formába, mint a hátvédek, hiszen a 12. percben már 2-1-re vezetett a Juventus, ám Seedorf egyenlíteni tudott (a holland – talán Ronaldinho érkezése miatt – nagyon komolyan vette az összecsapást, két gyönyörű gólt szerzett, mindkettőt jobbal, azaz a gyengébbik lábával, és mindkettőt a bal felsőbe), így büntetők döntöttek.

A Juventustól egyből az első rúgó, Trezeguet hibázott – mivel a kaput sem találta el, talán el ideje lenne elfelejteni, mint ítélet-végrehajtót –, majd Tiago lövését kivédte Kalac, így a fiatal Paloschi már a győzelmet jelentő büntetőt rúghatta be Buffon kapujába. Az első mérkőzés után a Juventus 1, a Milan két ponttal állt, következhetett a vesztes fél mérkőzése az első körben pihenő harmadik csapat, az Inter ellen.

Juventus - Inter 1-0

Juventus: Buffon; Zebina, Legrottaglie, Knezevic, Molinaro; Camoranesi, Ekdal, Sissoko, Rossi; Del Piero, Amauri
Inter: Julio Cesar; Maicon, Burdisso, Materazzi, Maxwell; Zanetti, Vieira, Cambiasso; Balotelli, Adriano, Mancini
Gólszerző: Iaquinta

Egy Juventus–Inter mindig különös jelentőséggel bír, talán ennek is volt köszönhető, hogy több kemény belépő mellett két sérülés is történt (Materazzi meghúzódott, Amauri összefejelt Vieirával). A mérkőzés nem volt magas színvonalú, de több helyzet adódott mindkét oldalon, az Inter az agilis Adriano révén, a Juventus pedig fiataljainak, Ekdalnak és Rossinak köszönhetően jutott közel a gólhoz.

A mérkőzést végül Iaquinta döntötte el egy kiugrást követően (könnyen lehet, hogy az Amaurit váltó csatár lesről indult), az Internek pedig hiába akadt később százszázalékos ziccere, Buffon elképesztő bravúrral hárított, így Mourinho csapata vereséggel kezdte szereplését, és látszott, hogy Mancini és Muntari beilleszkedése is időt vesz még igénybe.

Milan - Inter 0-0 (t: 4-3)

Milan: Abbiati; Oddo, Simic, Digao, Favalli; Gattuso, Pirlo, Seedorf, Ambrosini; Kakà, Paloschi
Inter: Toldo; Maicon, Burdisso, Cambiasso, Maxwell; Zanetti, Dacourt, Muntari; Mancini, Figo, Crespo

A Milan és az Inter mérkőzése nem sikerült különösebben pörgősre, gólt egyik csapatnak sem sikerült szereznie, habár az Inter többször került hatalmas helyzetbe, de Abbiati bravúrok egész sorát bemutatva döntetlenre mentette a meccset (és valószínűleg ismét a kispad felé irányította a tavaly kényszerből első számú kapus Kalacot). A büntetőket ismét a Milan rúgta pontosabban, Abbiati teljesítményét megkoronázva kiszedte Muntari tizenegyesét, így Ancelotti csapata nyerte a tornát.

A Trofeo TIM legjobb játékosának a Juventus ellen régi önmagát idézően játszó Seedorfot választották, csapata pedig nemcsak megnyerte a tornát, de néhány szemre is tetszetős támadást vezetve tartott erődemonstrációt. Az Internél még igencsak döcögött a csapatjáték, lesz dolga tehát bőven Mourinhónak a startig hátralévő egy hónapban.