Aliz
6 °C
14 °C

Először elnököl nő olasz futballklubot

2008.09.02. 10:51 Módosítva: 2015-05-21 04:23:58
A 82 éves korában elhunyt Franco Sensi lánya, Rosella a klub ügyvezetőjeként egy ideje már első emberként dolgozott, de édesapja halálával övé lett az elnöki poszt is. A Serie A első női vezetője szép idényben reménykedik.

Rosella Sensi, a Serie A történetének első női elnöke a Romát tizenöt éve irányító Sensi család tagjaként édesapja halála után vette át a klub teljes irányítását. A hölgy egy ideje már ügyvezetőként tevékenykedett a római klubnál, és lehetett tudni, hogy a Soros-ügylet kútba esése után ő veszi át édesapja helyét az AS Roma élén.

presidente

A megrendült egészségi állapotú Franco Sensi tavasszal tárgyalásokat kezdett a magyar származású milliomossal, Soros Györggyel a klub eladásáról, de a komoly adósságokkal küzdő csapatért irreálisan magas árat kért, így az üzlet nem jött létre – a Roma szurkolóinak legnagyobb örömére, ők ugyanis a gazdasági stabilitást ígérő megállapodással szemben nagyon nem akarták, hogy idegen kézbe kerüljön a klub.

A 82 éves Franco Sensit augusztus elején szállították kórházba, ahol 17-én bekövetkezett haláláig küzdöttek érte az orvosok. Az elhunyt sportvezető hihetetlen népszerűségnek örvendett, és nemcsak saját csapatának szurkolói között, hiszen a városi rivális Lazio elnöke elsőként fejezte ki sajnálatát a Romát ért veszteség miatt. Róma polgármestere és az olasz miniszterelnök is közleményt adott ki, amelyben Sensinek a városért, és az olasz futballért tett erőfeszítéseit méltatják.

rosella

Az igazsághoz tartozik, hogy az elnök egészségi állapota miatt egy ideje már lánya, Rosella irányította a klubot, Sensi halálával azonban teljhatalmú ura lett a családja által tizenöt éve kormányzott csapatnak. A Sensi-érában a Roma 2001-ben bajnoki címet szerzett, és az olasz kupa elmúlt két kiírását is a fővárosiak nyerték.

A decemberben 37 éves Sensi lány a Római Nemzetközi Szabad Egyetemen diplomázott tolmácsként, ugyanott, ahol néhány évtizeddel korábban Massimo Moratti, az Inter elnöke is végzett. Rögtön utána apja mellett kezdett dolgozni a Románál, 2006-ban az olasz Labdarúgó Liga szervezetének alelnökévé választották.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?