Albin
0 °C
11 °C

Maradona: Blatter a rabszolga, nem a futballisták

2008.09.05. 16:52
Az argentinok nemzeti hőse nem titkolja ellenszenvét a FIFA elnökével szemben, mint ahogy elfogultságát sem az Atlético Madrid fiatal klasszisa, Agüero kapcsán.

Diego Maradona nem híres visszafogott stílusáról, amit ezúttal a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, Sepp Blatter bánhat, hiszen az argentín legenda visszadobta a labdát a svájci vezetőnek. „Ő azért van, hogy minket szolgáljon” – fakadt ki a futballisták nevében Maradona.

Sérelmezte ugyanis, hogy a nyár folyamán Blatter a modern rabszolgaság felbukkanásának titulálta azt a megszokott gyakorlatot, hogy a klubok szerződésekkel hosszú évekre magukhoz kötik sztárjátékosaikat. Ráadásul ezen véleményét – bár később tagadta – de egyértelműen a Manchester Unitednek és Cristiano Ronaldónak címezte a Real Madriddal folytatott, komédiába torkolló nyári átigazolási vita kapcsán.

„Ő a mi rabszolgánk” – folytatta Maradona. –„Mi tudunk focizni Blatter nélkül, ő viszont egy senki nélkülünk. Soha még csak nem is rúgott a labdába, azt se tudja, hogy kell elvégezni egy szögletet, hogy a büntetőről ne is beszéljünk. Ezért vigyázhatna magára, amikor beszél. Nem kedvelem túlzottan Blattert”.

Az 1986-ban világbajnok Maradona egyébként Pekingben együtt ünnepelt Messiékkel, miután az argentín válogatott megvédte négy évvel korábbi olimpiai bajnoki címét Nigéria 1-0-s legyőzésével. Így ennek kapcsán - ahogy az már korábban oly sokszor -, ezúttal is felvetődött a költői kérdés: vajon Leo Messi vagy az Atlético Madrid üdvöskéje, Sergio Agüero az igazi örököse?

„Az utódom? Kun Agüero. Messi egy kivételes játékos. A velem való összahasonlítgatásról az a véleményem, hogy ha felül tudna múlni engem, akkor annak legnagyobb győztese az argentín válogatott lesz, és ez mindennél többet érne" – fejtette ki véleményét Maradona a spanyol as. comnak. - „De azt akarom, hogy Agüero jobb legyen, mint Leo. Ő egy jelenség, nagyon büszke vagyok rá. A megnyert olimpiai döntő után hulla fáradtan egyből repülőre ült, de mondtam neki, hogy pihenjen egy napot. Agüero azonban hajthatatlan volt, egyből edzésbe állt, és a Schalke ellen 4-0-ra nyertek a BL -selejtező visszavágóján, így ott lesznek a főtáblán".

Persze, Maradona választását erősen befolyásolja az a tény, hogy Sergio Agüero kisebbik lányának, Gianninának a vőlegénye, és a fiatal álompár februárra már első gyermekük születését várja.