Natália
1 °C
7 °C

Maradona: Blatter a rabszolga, nem a futballisták

2008.09.05. 16:52
Az argentinok nemzeti hőse nem titkolja ellenszenvét a FIFA elnökével szemben, mint ahogy elfogultságát sem az Atlético Madrid fiatal klasszisa, Agüero kapcsán.

Diego Maradona nem híres visszafogott stílusáról, amit ezúttal a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, Sepp Blatter bánhat, hiszen az argentín legenda visszadobta a labdát a svájci vezetőnek. „Ő azért van, hogy minket szolgáljon” – fakadt ki a futballisták nevében Maradona.

Sérelmezte ugyanis, hogy a nyár folyamán Blatter a modern rabszolgaság felbukkanásának titulálta azt a megszokott gyakorlatot, hogy a klubok szerződésekkel hosszú évekre magukhoz kötik sztárjátékosaikat. Ráadásul ezen véleményét – bár később tagadta – de egyértelműen a Manchester Unitednek és Cristiano Ronaldónak címezte a Real Madriddal folytatott, komédiába torkolló nyári átigazolási vita kapcsán.

„Ő a mi rabszolgánk” – folytatta Maradona. –„Mi tudunk focizni Blatter nélkül, ő viszont egy senki nélkülünk. Soha még csak nem is rúgott a labdába, azt se tudja, hogy kell elvégezni egy szögletet, hogy a büntetőről ne is beszéljünk. Ezért vigyázhatna magára, amikor beszél. Nem kedvelem túlzottan Blattert”.

Az 1986-ban világbajnok Maradona egyébként Pekingben együtt ünnepelt Messiékkel, miután az argentín válogatott megvédte négy évvel korábbi olimpiai bajnoki címét Nigéria 1-0-s legyőzésével. Így ennek kapcsán - ahogy az már korábban oly sokszor -, ezúttal is felvetődött a költői kérdés: vajon Leo Messi vagy az Atlético Madrid üdvöskéje, Sergio Agüero az igazi örököse?

„Az utódom? Kun Agüero. Messi egy kivételes játékos. A velem való összahasonlítgatásról az a véleményem, hogy ha felül tudna múlni engem, akkor annak legnagyobb győztese az argentín válogatott lesz, és ez mindennél többet érne" – fejtette ki véleményét Maradona a spanyol as. comnak. - „De azt akarom, hogy Agüero jobb legyen, mint Leo. Ő egy jelenség, nagyon büszke vagyok rá. A megnyert olimpiai döntő után hulla fáradtan egyből repülőre ült, de mondtam neki, hogy pihenjen egy napot. Agüero azonban hajthatatlan volt, egyből edzésbe állt, és a Schalke ellen 4-0-ra nyertek a BL -selejtező visszavágóján, így ott lesznek a főtáblán".

Persze, Maradona választását erősen befolyásolja az a tény, hogy Sergio Agüero kisebbik lányának, Gianninának a vőlegénye, és a fiatal álompár februárra már első gyermekük születését várja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?