Szilárda
-4 °C
3 °C

A magyarok sáros gumicsizmás parasztok

2008.09.10. 14:24 Módosítva: 2008-09-10 16:48:05
Semmiképpen sem dúsgazdag futballbirodalom látszatát kelti az a plakát, amellyel a szerda esti labdarúgó-világbajnoki selejtezőt hirdetik Svédországban. A hazaiak a magyar válogatottal játszanak az A csoport második fordulójában.

A plakátnak soféle értelmezése nem nagyon lehetséges, a nemzetiszín rámával dekorált, gyanús barna foltokkal gazdagon ellátott gumicsizma úgyszólván önmagáért beszél. Ahogy a fotót szerkesztőségünkhöz eljuttató - Svédországban élő - olvasónk mailjében írta: "Hogy mit ábrázol, kinek-kinek a fantáziájára van bízva, de valahogy semmiképpen sem egy dúsgazdag focibirodalom látszatát kelti." Levele szerint országszerte ezzel a plakáttal reklámozzák a szerda esti Svédország-Magyarország összecsapást.

foci 0062

A mérkőzésen két egypontos, egyaránt 0-0-s gólkülönbséggel rendelkező csapat küzd egymással, a vb-selejtezők első körében a magyarok a dánokkal, a svédek az albánokkal játszottak döntetlent.

Hogy szó ne érje a ház elejét, és senki senkinek ne maradjon adósa, magunk is készítettünk hirtelen egy ellenplakátot, de ez nem gonosz, hanem kedves, és nem fogjuk kiragasztani több példányban sehova.

svedmagyar

Hat évvel ezelőtt nemzetközi botrány kerekedett abból, hogy a Franciaország-Románia barátságos meccs előtt egy francia PR-cég roma hegedűsökként mutatta be a románokat. Ezt egy sorozat részeként tette, amelyben a francia válogatott négy riválisa szerepelt. A németek, a japánok és a skótok nem tiltakoztak amiatt, hogy teuton lovagok, szamurájok, illetve skót szoknyás dudások lettek, a románoknak viszont nem tetszett a koncepció. Adrian Ilie, a Valencia csatára a február 13-i összecsapás előtt kijelentette: "Ha nyerünk, akkor elmondhatják, cigányok verték a világbajnokot!" Kikaptak 2-1-re.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!