Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Svédország-Magyarország 2-1 (0-0)

2008.09.10. 19:56 Módosítva: 2008-09-11 09:19:19
A magyarok a dánok ellen otthon, a svédek Albániában játszottak 0-0-s meccset. A második körben mindkét csapatnak többet kell nyújtani. 1995-ben nyertünk utoljára a svédek ellen, a legutóbbi négy mérkőzésből hármat elveszítettünk. Utoljára 1955-ben nyertünk Svédországban, tétmeccsen még soha.

Stockholm, Räsunda, vezette: Florin Meyer (német).

Svédország: Isaksson – M. Nilsson, P. Hansson, Mellberg, Majstrovic – D. Andersson, Holmén, Källström, S. Larsson– H. Larsson, Ibrahimovic (Rosenberg, 81.). Szövetségi kapitány: Lars Lagerbäck

Magyarország: Babos – Szélesi, Juhász, Bodor (Dzsudzsák, 80.), Vanczák – Gera, Vadócz, Dárdai (Rudolf, 69.), Hajnal – Torghelle, Huszti. Szövetségi kapitány: Erwin Koeman.

Gólszerző: Källström (55.), Holmén (64.)., ill. Rudolf (92.)

Sárga lap: Ibrahimovic (37.), ill. Gera (34.), Hajnal (87.)

1. perc: Mi kezdtünk. Ez a 40. svéd-magyar meccs. Eddig 16-szor nyertünk.

2. perc: Juhász Roland, majd Dárdai szabálytalankodott. Keményen kell harcolni, mert a svédek nagyon erősek.

4. perc: Nincs egyelőre látványos foci. Källström előtt adódik az első lehetőség.

5. perc. Mi rúgjuk az első szögletet. Hajnal ível, Torghelle elől mentenek a svéd védők.

6. perc. Most a másik oldalról, egy buta kombinációval rontottuk el a szögletből adódó lehetőségünket.

7. perc: Nem vagyunk bátortalanok, ezt jó látni. A svédek nem sok észt visznek a játékukba. Erre számítani lehetett.

01

10. perc: Esik az eső, ami nem a mi rövid passzos, technikás játékunknak kedvez. Jó látni, hogy a svédek nem hogy nem nyomnak, de még támadást sem sokat vezetnek.

13. perc: Az első kapu felé irányuló lövésunk. Dárdai majdnem tíz métert tévedett. Ott vagyunk a svéd térfélen és ez mindenféleképp jó.

15. perc: Eltelt az első negyedóra. Nagyszerű támadásunk végén majdnem ziccerbe kerültünk. Ibrahimovic egyelőre a hajpántját igazgatja csak, Henke Larsson nevét nem is hallottuk.

16. perc: Remek helyről végezhettünk el szabadrúgást, de Huszti pár méterre mellé rúgta.

19. perc: Most is az lehetne a kulcs, mint a dánok ellen. Ha Hajnal, de főleg Gera többet vállalna, több lehetőségünk lenne. Babos véd nagyot, nehogy elfelejtsük, hogy a svéd nem véletlenül a világ egyik legjobb csapata.

26. perc. Sokkal technikásabbak vagyunk, átgondoltan adogatunk a középpályán, sőt át is játsszuk a svéd középpályát. Vadócz lőtt, szöglet.

32. perc: Nincs a svédek játékában egy fikarcnyi ötlet sem. Remekül védekezünk, bár nagy harca nem kényszerítik a svéd támadok a magyar védőket. Elől kifejezetten jobbak vagyunk. Egy kicsivel több bátorság kellene és meglephetnénk a hazaiakat.

34. perc: Gera sárga lapot kapott.

35. perc: Ibrahimovic szabadrúgása olyan, mint Ibrahimovic az első félidőben. Nulla.

000T TRPar2147641

37. perc: Ibrahimovic már beírta magát a mai meccs jegyzőkönyvébe. Brutalitása sárga lapot ért.

40. perc: Babos remekül hárított egy beadást. Nem sok ilyen volt, de a magyar kapus kiválóan együtt él a játékkal. Gera kapásból volt veszélyes, majd a szögletünk múlt el veszély nélkül.

44. perc: Megint bolondítottuk a svéd védelmet. Vadócz stukkolt, a védők keresték a labdát. Beszorítjuk a házigazdákat, Ibrahimovc védekezik.

45. perc. Ennyi volt az első félidő. Fütyül a közönség, de nem minket. Remek volt a csapat az első félidőben. Gólokat kellene lőni. Lehetőségünk is akadt, míg a másik oldalon semmi.

Második félidő

46. perc: Svédek kezdik a második félidőt. Nincs csere egyik oldalon sem. A svédek 20 másodperc alatt olyat tettek, mint az első félidőben egyszer sem, gólhelyzetbe kerültek.

48. perc: Elképesztően nagy helyzetet hagytunk ki. Huszti visszapasszát Gera lőtte erőtlenül kapura.

49. perc: Vadócz is lőtt, ez is kimaradt. Továbbra is nagyon veszélyesek vagyunk.

52. perc: Babos óriási bravúrral mentett egy fejest.

55. perc, 1-0: Elvesztettünk egy labdát a középpályán. Henke Larsson adta középre, a kapujából feleslegesen kimozduló Babos mellett Källström fejelte a svédek vezető gólját. A svédek agresszíven kezdték a második félidőt, nem volt benne a meccsben gól, védelmi hiba előzte meg.

60. perc: A gól láthatóan felhozta a svédeket, nem csinálnak mást, mint az első félidőben, egyelőre nem tudjuk rendezni a sorainkat. A régóta melegítő Dzsudzsákot be kellene hozni.

64. perc, 2-0: Henrik Larsson a második gólpasszát adta. Remekül ugratta a jobbösszekötő helyén Holmént, aki biztosan helyezett a hálóba. Amit az első félidőben felépítettünk, az alig húsz perc alatt összeomlott. Most már jobbak a svédek, uralják a játékot.

69. perc: Cseréltünk. Dárdai helyett Rudolf Gergely folytatja.

73. perc: Magunkhoz tértünk, de két gól hátrányban vagyunk. Elől egyre pontatlanabbak vagyunk, a svédek sokkal jobban figyelnek, mint az első félidőben.

75. perc: Szöglethez jutottunk, de veszélytelen volt.

78. perc: A svédek visszaálltak a kapujuk elé. Ez az a szituáció, amely ellen évek óta nem tudunk kezdeni semmit. Megyünk előre, minden veszély és elképzelés nélkül.

80. perc: Bodor helyett Dzsudzsák a pályán.

81. perc: A svédek első cseréje: Ibrahimovic helyett Rosenberg a pályán.

83. perc: Mezőnyjáték. Megyünk előre, de egyre több a hiba az összjátékban.

85. perc: Fáradtságunkat jelzi, hogy egyre többet szabálytalankodunk, ráadásul értelmetlen szituációkban. Egy ilyenből, veszélyes helyről rúghattak a svédek szabadrúgást, de szerencsére túlkombinálták.

87. perc: Hajnal is besárgult.

88. perc: Torghelle lőtt kapura, szögletre mentettek a védők.

89. perc: Előrehúzodtunk, így a svédek könnyebben szervezhetik támadásaikat, az utolsó percekben akadt ebből kettő is, mindkétszer Babos mentett.

90. perc: Gera próbálozik még. A Fulham játékosa vagy rossz helyen játszik, vagy valami más baj van, mert a válogatottunk korábbi vezéregyénisége sem a dánok, sem pedig most a svédek ellen nem nyújtott semmit. Az eddigi legjobbunk halványszürke volt szombaton és ma is.

92 perc, 2-1: Két perc a hosszabbítás és a végén eredményesek voltunk. Egy beadást Rudolf Gergely mellel továbbított a kapuba. Vége. Kikaptunk. Két meccs után egy pontunk van.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!