Olivér
4 °C
8 °C

Milliárdokat szedhet be a Fradi-tulajdonos

2008.09.23. 22:44 Módosítva: 2008-09-23 22:45:46
Az Angol Labdarúgó Szövetség döntőbizottsága a Ferencvárost is birtokló Kevin McCabe csapata, a Sheffield United javára ítélt a West Ham Uniteddel szemben indított kártérítési perben.

A hírt a második éve a másodosztályban szereplő sheffieldiek honlapja adta ki. Az itt megjelent közleményből nem derül ki, mekkora összeget ítéltek meg a csapatnak. Szigetországi lapértesülések szerint 30 millió fontos (9 milliárd forint) kártérítést kell fizetnie a West Hamnek, ám ezt még senki nem erősítette meg.

A Sheffield 2007-es kiesése után először azt kérte, helyezzék vissza az élvonalba, mert az előtte végzett és így bent maradt West Ham 2006-ban az argentin Carlos Tévezt és Javier Mascheranót is jogtalan átigazolással szerezte meg, megsértve az átigazolási szabályokat. Nem mellékesen Tevez jelentős szerepet játszott a West Ham bent maradásában.

A McCabe-csapat óvását minden szinten elutasították, annak ellenére, hogy az FA szabálytalan üzlet miatt 5,5 millió fontos büntetést szabott ki a West Hamre.

Miután a Premier League-be nem térhetett vissza a Sheffield United, a vezetők úgy döntöttek, kártérítési pert kezdeményeznek. McCabe korábbi nyilatkozata szerint 50 millió fontot buktak a kieséssel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?