Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
2 °C
7 °C

Cantona: Kár, hogy nem ütöttem szét

2008.11.04. 07:31
Az volt a baj, hogy nem ütöttem meg azt a szurkolót elég erősen, mondta Eric Cantona a Four Four Two futballmagazinnak. Az egykori klasszis mesélt karrierjéről, csapatairól, jelenlegi életéről és pályafutása legnagyobb botrányáról, a lerúgott Crystal Palace-drukkerről.

Eric Cantona már több mint tíz éve visszavonult, de a futballtól nem szakadt el teljesen. Nagy pályán nem dolgozik, de ő a francia strandfoci-válogatott kapitánya.

Az exklasszis a Four Four Two (4-4-2) magazinnak adott interjújában beszélt jelenlegi munkájáról, arról, hogy kit tart a valaha volt legjobb francia labdarúgónak, lerántja a leplet a felállított mezgallér titkáról, és a rá jellemző őszintéséggel válaszol a klasszikus kung-fu rúgással kapcsolatos kérdésekre is.

"A cseleket még ugyanúgy megcsináltam, de éreztem, hogy már nem tudok tovább fejlődni, így szép lassan kialudt bennem az a szenvedély, ami nélkül már nincs értelme folytatni" – indokolta Cantona, miért hagyta abba 30 évesen.

eric cantona

„Felvettem az egyik meccs előtt a mezemet, és a gallér állva maradt – válaszolta a divatot teremtő ötletet firtató kérdésre. – Hideg nap volt, nem bántam, hogy úgy maradt a gallér, a meccset megnyertük, úgyhogy legközelebb már szándékosan csináltam így, és szép lassan a szokásommá vált a dolog.”

A legérdekesebb az, bánja-e, hogy lerúgott egy szurkolót.

„Az volt a baj, hogy nem ütöttem meg azt a szurkolót elég erősen. Megrúgtam, utána behúztam neki egyet, de nem elég nagyot. Sokkal keményebbnek kellett volna lennem – mondta Cantona a Crystal Palace elleni, 1995 januári mérkőzésen történtekről. – Ez az egész történet színházi előadás volt, amiben én voltam a főszereplő. Ez jellemző rám, nagyon komolyan veszek sok dolgot, de magamat egy percig sem. Nem gondoltam, hogy felelősséggel tartozom a szurkolóknak csak azért, mert híres ember vagyok. Én futballista és ember vagyok, nem gondolok magamra úgy, mint valamiféle felsőbbrendű személyre. Megtettem, amit helyesnek véltem. Ha bele akarok rúgni egy szurkolóba, akkor belerúgok, és kész. Nem vagyok tanár, sem pedig példakép, ezeket a szerepeket nem nekem találták ki.”

Az interjúban elhangzott egy olyan kérdés is, hogy Cantona szerint ki a valaha volt legjobb francia játékos, Zidane, Platini, vagy esetleg valaki más. "Más. Én" – mondta Cantona.  • Vennék
  • Bankszámla