Dárdai és Huszti legalább jó formában van

2008.11.18. 08:08
A sérültek mellett lesznek, akik klubjaik kérésére fognak hiányozni Erwin Koeman Észak-Írország ellen készülő válogatottjából. A szerda esti mérkőzés, ha komolyan vesszük, tökéletes felkészülést jelenthet az Albánia elleni márciusi összecsapásra.

A magyar válogatott szerda este 20.45-kor Belfastban lép pályára Észak-Írország csapata ellen. Erwin Koeman csapata nem Budapesten, hanem a mérkőzés helyszínén találkozik, ahol hétfőn már edzést is tartott a kapitány a több sérült játékosát nélkülöző magyar válogatottnak.

3-ból 3 az északírek ellen

Vb-selejtezők (1988/89):
Észak-Írország-Magyarország 1-2
Magyarország-Észak-Írország 1-0
Barátságos (2000)
Észak-Írország-Magyarország 0-1

A hétvégén parádézó Hajnal Tamás kisebb sérülést szenvedett, így rá biztosan nem számíthat Koeman, rajta kívül Tímár Krisztián és Koltai Tamás bajlódik apróbb gondokkal, ők sem lépnek pályára Belfastban. Más a helyzet a múlt heti kupameccsen keresztszalag-szakadást szenvedett Buzsáky Ákossal, rá akár kilenc hónapos kihagyás is várhat.

Klubjaik kérésére hiányzik majd Szélesi Zoltán és Bodor Boldizsár, a játékosok csapatai már pénteken bajnokit játszanak, és azt kérték a magyar kapitánytól, hogy tekintsen el szerepeltetésüktől. Így tehát meglehetősen tartalékos válogatott készül a szerda esti mérkőzésre.

Van ennél is nagyobb gondja a kapitánynak: az eddig lejátszott vb-selejtezőket sikerrel teljesítő válogatott több játékosa mostanra kikerült csapatából, Erwin Koeman pedig már korábban is ezt nevezte a magyar játékosok egyik legnagyobb gondjának. A szerdai barátságos mérkőzésen az eredmény minden bizonnyal Koeman számára is másodlagos, az első tétmeccs pedig messze van még, de a jelek legkevésbé sem biztatóak.

Gera Zoltán ha játszik is a Fulhamben, rendszerint a balszélen teszi (ráadásul a helyette pályára lépő csapattársa kiválóan teljesít), Dzsudzsák Balázsnak pedig edzője, Huub Stevens taktikája miatt nem jut hely a PSV-ben, a holland mester elképzeléseibe nem fér bele egy kizárólag támadni tudó szélső szerepeltetése. Halmosi ha rendszertelenül is, de kap lehetőséget a Hullban.

Hasonló a helyzet Vadócz Krisztián esetében is, és a bresciai Feczesin is csak ritkán kap szerepet csapatában. A berlini Dárdai Pál viszont jó formában van, a hírek szerint a Hertha arra készül, hogy egy évvel meghosszabbítsa a fedezet szerződését. Huszti változatlanul alapembere a Hannovernek, és – reméljük, nem kiabáljuk el – kiválóan él a lehetőséggel a Sunderland kapusa, Fülöp Márton is.

Koeman: Fontos meccs lesz

A hétfői edzés előtt a szövetségi kapitány rövid megbeszélést tartott a játékosokkal, és mindenkinek elmondta, nagyon fontos mérkőzés a szerdai. Koeman kiemelte, hogy több alapembert kihagyott a keretből és a helyükön szereplőktől azt várja, próbálják meg kiszorítani a most hiányzókat. (MTI)

Észak-Írország messze nem az az ellenfél, amely ellen idegenben önbizalmat gyűjteni lépnek pályára ellenfelei. A csapat tétmeccsen is bizonyította már, hogy Belfastban bárkit képes megverni, az Eb-selejtezők során legyőzte a későbbi bajnok Spanyolországot, a 2006-s vb selejtezőiben pedig Anglia válogatottját intézte el a Windsor Parkban. A tipikus brit futballt játszó északírek elleni mérkőzés – bár a meccset nem Erwin Koeman kötötte le – remek felkészülés lehet az Albánia elleni csatára, hiszen 2009 első tétmeccsén várhatóan ugyanúgy nekiesik a magyar válogatottnak a hazai csapat, ahogy azt szerdán várhatjuk.

Ellenfelünk keretében akad néhány jó játékos, de kimagasló tudású csapatnak túlzás volna tartani a válogatottat. A magyar csapat képes lehet idegenben is legyőzni, más kérdés, hogy néhány játékosunknál a meccshiány, másoknál a túlzott terhelés okozhat gondot, ezen kívül a barátságos meccsekre egyébként sem mindig sikerül kellőképpen felpörögnie a csapatnak.

Erwin Koeman válogatottjának nem is lehet más célja, mint megőrizni 100 százalékos mérlegét szerdai ellenfelével szemben, egyúttal remek alkalom kínálkozik, hogy a kapitány kipróbáljon valami újdonságot, amit később, az igazán fontos Albánia elleni mérkőzésen sikerrel alkalmazhatna.

A magyar válogatott kerete Észak-Írország ellen

Kapusok: Babos Gábor (NEC Nijmegen), Fülöp Márton (Sunderland AFC)
Védők: Bodnár László (Red Bull Salzburg), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Vaskó Tamás (US Avellino), Vanczák Vilmos (FC Sion), Vermes Krisztián (Sparta Rotterdam)
Középpályások: Gera Zoltán (Fulham FC), Vadócz Krisztián (Osasuna), Dárdai Pál (Hertha BSC), Halmosi Péter (Hull City), Tóth Balázs (Racing Genk), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Huszti Szabolcs (SV Hannover '96)
Csatárok: Rudolf Gergely (DVSC-TEVA), Torghelle Sándor (FC Augsburg), Feczesin Róbert (Brescia), Szalai Ádám (Castilla) (mlsz.hu)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét