Koronavírus adatok

2021. nov. 29.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Taksony
1 °C
4 °C

Maradona miatt kapott ki a Chelsea?

2009.01.12. 16:55
A londoniaknak egy tűzriadó miatt a meccs napján korán kellett kelni. Az egészet az argentin kapitány okozta, aki már reggel hétkor szivarozni akart.

Az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi csúcsrangadóján a Manchester United sima győzelmet aratott a roppant visszafogottan játszó Chelsea ellen. A hazaiak úgy nyerték 3-0-ra a találkozót, hogy a vendégek komolyabb helyzet nélkül hozták le a meccset.

Nem tudni, ebben mennyire játszott szerepet, hogy a londoni klub játékosait reggel tűzriadó ébresztette manchesteri szállodájukban. Mostanra az is kiderült, hogy ezt Diego Maradona szivarszenvedélye okozta.

A világ egykori legjobb labdarúgója, a jelenlegi argentin szövetségi kapitány játékosnézőbe érkezett, szombaton a Stoke-Liverpool összecsapást, vasárnap a manchesteri rangadót nézte meg.

Maradona reggel hétkor okozott tűzriadót a manchesteri szállodában, ahol a fővárosi csapat is lakott. Mint kiderült, már a korai órán szivarra vágyott, teljesen megfeledkezve az épület automatikus tűzvédelmi rendszeréről.

Az angol lapok fotókkal szemléltették, amint a hotelből az utcára kimenekült Chelsea-játékosok fázósan várakoznak a reggeli hidegben. Velük együtt összesen 200 embert kellett reggel felkelteni és az utcára küldeni, hogy a későbiekben lefújt riadó után visszaköltözhessenek szobáikba.

Ráadásul később kiderült, Maradona manchesteri kirándulása teljesen felesleges volt: a United argentin légiósa, Carlos Tevez, akit az exklasszis látni akart, egy percet sem játszott a meccsen.