Dömötör
-1 °C
14 °C

Nagyon dühösek a Milanra az LA Galaxynél

2009.01.27. 12:51 Módosítva: 2009.01.27. 13:48
Az átigazolási piac hírei közül kiemelkedik David Beckham ügye, aki a hét végén gólt is szerzett az idegenben győztes Milanban, az olasz klub vezetői pedig többször kijelentették, szeretnék végleg megszerezni a kölcsönbe kapott játékost. Eközben az orosz Arsavin elégedetlen az Arsenal ajánlatával.

Az utóbbi napokban Kaká átigazolásának ügye elterelte a figyelmet Andrej Arsavin és az Arsenal tárgyalásáról, talán nem is véletlen, hogy most jelentették csak be: a londoniak megegyeztek a Zenittel. A szentpéterváriak nyilatkozatuk szerint olyan összegben alkudtak meg, amely tükrözi a játékos piaci értékét, ami valószínűleg azt jelenti, hogy engedtek Arsavin árából.

000T TRPar2376713

Az üzlet azonban most újabb problémába ütközött: az Oroszországban rendesen megfizetett játékos heti 106 ezer eurót keresett Szentpéterváron, és érthetően nem szeretné kevesebbel beérni Londonban sem. Az Arsenal hallani sem akar erről, az orosz az általuk kínált 80 ezer eurós heti bérrel is az egyik legjobban kereső játékosa lenne Arsene Wenger csapatának, amelynek valóban szüksége lenne az oroszra.

Beckham miatt dühöngenek az amerikaiak

Mióta David Beckham a Milanhoz került kölcsönbe, az olasz klub vezetői egytől egyig kinyilvánították, mennyire szeretnék, ha az angol középpályás március után is az ő játékosuk maradna.

"Úgy vélem, nem szerencsés, hogy a világ egyik legnagyobb klubjának vezetői anélkül nyilatkoznak ilyesmiket, hogy előtte velünk beszélnének - mondta Bruce Arena, az LA Galaxy edzője. - Ráálltunk az üzletre, a mi részünket teljesítettük, arról pedig nem tehetünk, hogy más edzők és vezetők mit nyilatkoznak. A kölcsönszerződés március 8-án lejár, ez van a szerződésen, ehhez kell tartania magát minden érintettnek."

A hírek szerint Beckham Olaszországban maradását szeretné elérni az angol szövetség is, elsősorban Fabio Capello szövetségi kapitány, aki számítana a játékosra a válogatottban, de érthetően csak akkor, ha rangos, kemény bajnokságban edződik.

A Tottenham megerősítené támadójátékát, és a nyáron igazolt Pavljucsenko mellé megszerezné a Lyonból elvágyódó Fredet. A londoniakhoz kapcsolódó hír, hogy szeretnék visszahozni a White Hart Lane-re a nyáron hosszas huzavona után 20 millióért eladott Robbie Keane-t, aki nem találja a helyét a Liverpoolban: Rafa Benitez türelme elfogyott, a támadó kikerült a csapatból.

A szerencse a Milan kezére játszhat egy olyan játékost, akire a legnagyobb szüksége van. Christian Panucci egyelőre a Roma alkalmazottja, de sértőnek találja, hogy nem kap lehetőséget a magára találó fővárosi csapatban, és kijelentette, távozni szeretne. Az összes hátvédposzton megfordult Panucci már nem fiatal, de hatalmas erősítés lehetne a Milan roskatag védelmének.

A milánóiak tárgyalásban állnak még egy hátvéddel, a liverpooli Daniel Agger november óta hiába próbálja rávenni csapatát, hogy tárgyaljanak jövő nyáron lejáró szerződéséről. A középső védő maradna Liverpoolban, még ha erős versenytársakkal (Carragher, Skrtel, Hyypia) kellene is megküzdenie a helyéért, de ha az angolok nem tartóztatják, már télen a Milan futballistája lehet. A klub viszont az olaszokkal sem akar tárgyalni.

Újabb igazolásokat sürget a Manchester City, a milliomosok ezúttal Roque Santa Cruzért és Shay Givenért indítottak támadást, és ismerve taktikájukat meg is fogják szerezni mindkét játékost – még ha annyi pénzt is kell kifizetniük érte, amennyit egyikük sem ér.

Az Inter visszautasította a Fiorentina ajánlatát Marco Materazziért, és tovább folytatja versenyfutását több olasz vetélytárssal a portguál Miguel Veloso leigazolásáért. Javier Saviola a Portsmouthhoz tart, a Chelsea-nél kevés lehetőséget kapott Branislav Ivanovics pedig Firenzébe költözne.