Auguszta
-3 °C
2 °C

Mourinho: Itt szellemi kurválkodás folyik

2009.03.04. 11:22 Módosítva: 2009-03-04 12:02:17
Intellektuális prostitúciónak nevezte az Inter elleni hangulatkeltést José Mourinho, a milanóiak edzője. Vicces, 8 perces monológban szólt be edzőkollégáinak és köszönt el Olaszországtól.

A Serie A vasárnapi rangadóján az Inter egy véleményes játékvezetői ítéletnek is köszönhetően tudott egyenlíteni a Roma ellen, és mivel tavaly szintén hasonlóan csúszott ki a győzelem a vendégek kezéből, Luciano Spalletti kemény hangon bírálta a milánóiakat segítő játékvezetői testületet. Csatlakozott hozzá a Juventus edzője, Claudio Ranieri is, akinek szokásává vált, hogy beszól Jose Mourinhónak.

Ranieri most finom volt, csak annyit mondott, "Luciano és én inkább a szakmával foglalkozunk, Mourinho viszont kiváló kommunikátor, nagyon tud nyilatkozni”, de ez is túl erősnek bizonyult a portugál számára, aki kedden visszavágott.

"A közvélemény manipulálása az Inter ellen szellemi prostitúció, amiben én nem kívánok részt venni. Én a szakmával foglalkozom, és az őszinteségben hiszek – mondta Mourinho szokásos sajtótájékoztatóján. – Idén eddig egyetlen olyan eset volt, amikor egy bírói tévedés minket segített, az pedig a Siena ellen megadott lesgólunk volt."

"Beszéljünk inkább a Romáról, mely idén is üres kézzel végez, vagy a Milanról, ami 11 ponttal van lemaradva mögöttünk, és nem nyer semmit. Vagy ott van a Juventus, ők aztán nem panaszkodhatnak a bírókra, mert jó sok pontot szereztek a játékvezetői hibáknak köszönhetően" – mondta az Inter.tréner szokott stílusában.

000 Par2183923

A Juventus válaszul közleményt jelentetett meg a honlapján, melyben felszólította az Intert, hogy határolódjon el szakvezetőjének véleményétől, ami a torinóiak szerint nem csak az érintetteket, de az egész olasz futballközösséget megsértette, ráadásul már nem először tett ilyet.

Az Inter válasza órákkal később fent volt saját honlapjukon: "Jose Mourinho a maga őszinte, egyenes módján válaszolt egy hasonló stílusban ellene irányuló támadásra. Edzőnk gyanúsítgatás és rossz szándék nélkül mondta el véleményét saját stílusában, amelyet klubunk nagyra becsül”.

Mourinhónak már a belépője sem sikerült jól, az olasz médiával folyamatos harcban áll, összeveszett már bírókkal, edzőkkel és klubvezetőkkel is, de egyelőre az Inter óriási előnnyel vezeti a Serie A-t, így bármit mond a portugál, az eredmények őt igazolják.

Az olasz sajtó viszont nem érti az egész figyelemelterelési taktikát, amivel Mourinho játékosait védi és amit már Angliában is alkalmazott, és ezúttal sem kapta el a 8 perces, igen vicces monológ lényegét: az edző elköszönt az Intertől és Olaszországtól.

"Alig várom, hogy vége legyen a szezonnak, és elmehessek innét szabádságra végre. 91 nap, 91 van még az idényből, aztán lelépek" - ismételgette.

A pontos dátum bizonyítja, Trapattoni legendás kifakadásával szemben Mourinhóé tervezett akció volt, erre utal az is, tudta, kivel játszik a hétvégén a Roma és a Juventus, illetve kik ott jelenleg az edzők.

"Jobb, ha a Torino és az Udinese ki sem áll a hétvégén vagy az ifit küldi ki. Én Novellinóval és Marinóval vagyok" - mondta arra utalva, hogy a Juve és a Roma is kap bírói segítséget, ezért hétvégi ellenfeleiknek és azok edzőinek semmi esélyük.

Mourinho három éves szerződést írt alá az Internél tavaly nyáron, de többször utalt arra, előző munkahelyén, a Chelsea-nél, Angliában sokkal jobban érezte magát. A Szigetországban nem rég kiderült az is, a milliárdos Manchester City szeptemberben szerződést ajánlott neki, de visszautasította.