Gusztáv
-4 °C
1 °C

385 nap után visszatért Ronaldo

2009.03.05. 11:03 Módosítva: 2009-03-05 12:54:42
Jelentősen fogyva, de még mindig komoly felesleggel futballozott újra a kétszeres aranylabdás brazil Ronaldo. Néhány jó passzt adott a 32 éves játékos.

Tizenhárom hónappal súlyos térdsérülése után ismét futballozott a brazil világbajnok Ronaldo. A csatár a Brazil Kupa első körében, magyar idő szerint csütörtök hajnalban lépett pályára csapatában, a Corinthiansban.

A kétszeres világbajnok és Európában kétszer is Aranylabdával jutalmazott játékos az Itumbiara ellen 2-0-ra megnyert meccs 66. percében - kedvenc mezszámát, a 9-est viselve - csereként állt be. Néhány átadáson kívül nemigen vétette észre magát, maga a visszatérés jelenti az igazi szenzációt hívei számára, kevesen számíthattak erre.

A 32 éves támadó ezt megelőzően utoljára 2008. február 13-án játszott tétmérkőzésen még az AC Milan színeiben, olasz bajnokin a Livorno ellen, és szenvedett súlyos térdsérülést, és fennállt a veszélye, hogy végleg fel kell hagynia a futballal. Előtte az Interben sérült meg a térde, és kellett kihagynia majdnem két évet.

Hazatérve a Corinthians decemberben szerződtette, azóta csak a múlt héten, edzőmeccsen játszott újra, amikor is három gólt szerzett.

Ronaldo nem tartotta kizártnak, hogy Olaszországba, a Milanhoz is képes lesz visszatérni.