Ágnes
-1 °C
2 °C

Beckham nyárig a Milanban marad

2009.03.06. 13:28
Megállapodott az olasz klub az LA Galaxyvel, a futballista kölcsönszerződését a napokban meghosszabbítják. Júniusban visszatérhet az Egyesült Államokba, szeptemberre újra Milanóba várják.

A Milanban marad legalább a szezon végéig David Beckham, állítja a The Sun és több angol lap, sőt a milanói Gazzetta dello Sport is hasonlóról értesült.

Az újságok szerint az angol futballista klubja, az LA Galaxy megegyezett az olaszokkal, hogy a kölcsönszerződést három hónnapal meghosszabbítják. Eszerint a játékosnak vasárnap helyett csak nyáron kell visszatérnie Amerikába.

A megállapodás még nem hivatalos, de Adriano Galliani klubelnök is azt nyilatkozta, nagyon optimista, elkészült minden szerződés, amiket legkésőbb hétfőig aláírnak.

A 106-szoros angol válogatott futballista a múlt év végén érkezett Európába, hogy a tengerentúli holtszezonban is fitt legyen, tétmeccseket játszhasson. Csak így kerülhet be Fabio Capello szövetségi kapitány 2010-es világbajnokságra készülő keretébe.

Visszament volna, de a Milanban fizikailag fejlődött, a közösség megtetszett neki, ezért már néhány hét ottlét után kijelentette, maradni akar. Az LA 20 millió dollárt kér az átigazolásáért, Gallianiék maximum tizenkettőt adnának, egyrészt, mert a csapat pocsék szereplése miatt nincs fölösleges pénzük, másrészt Beckham novemberben ingyen elvihető.

Amerikában nyáron is tart a szezon, a Daily Mail szerint akkor pályára is lép ott a hamarosan 34 éves klasszis, majd ősztől valószínűleg visszatér Olaszországba.