Alfréd
-3 °C
3 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Kobe Bryant odavan a legjobb focistanőért

2009.03.12. 09:13
A Lakers kosarasa helikopterrel repült a sorozatban háromszor a világ legjobbjának választott brazil Marta első Los Angeles-i edzésére.

A világ jelenlegi talán legjobb kosárlabdázója, Kobe Bryant rajong a jelenlegi legjobb női labdarúgóért. A Los Angeles Lakers játékosa egyik edzése után helikopterrel ment Los Angeles Sol edzésére, hogy személyesen is találkozhasson a brazil Martával.

Az edzésen vicces büntetőket rúgtak egymásnak, hiszen Marta még felugorva sem éri el a felső kapufát, míg Bryant 198 centijével ez nem gond. A brazil tizenegyese a kapufáról kipattant, Bryant a jobb felső sarokba lőtte az övét, ezt valószínűleg profi kapusok sem védték volna.

Marta Vieira da Silvának – akit a FIFA 2008-ban sorozatban harmadszor választott meg a világ legjobbjának - ez volt az első edzése új csapatában. Miatta és Bryant miatt hatalmas médiaérdeklődés kísérte a tréninget.

Marta a svéd Umeával megnyerte a már a legrangosabb európai kupasorozatot, az UEFA-kupát. A válogatottban övé az irányítónak járó 10-es mez, ezzel a csapattal eddig nem volt szerencséje, a vb-ezüst (2007) mellé eddigi két olimpiáján (2004, 2008) is csak ezüstöt nyert.

Bryantnak éppen Pekingből van olimpiai aranya, de ezen kívül is szinte minden egyéni és csapatcímet elnyert már az NBA-ben. Idei teljesítményét jelzi, hogy februárban 61 pontot dobott a New York Knicksnek, a két héttel későbbi NBA All Star gálán - pályafutása során harmadszor - kiérdemelte az MVP (Legértékesebb játékos) címet.