Auguszta
-4 °C
2 °C

Nem kellett a Fradinak a világsztár védő

2009.03.13. 11:30
A 189 centis Nemanja Vidicset 2002-ben alacsonynak találták az akkor bajnok FTC-nél. A 27 éves szerb azóta a Manchester United alapembere, 9,5 milliárdot ér.

A szerdai Manchester United–Internazionale (2-0) Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő hőse, a világ egyik legjobb középső védője, az első gólt szerző Nemanja Vidics majdnem a Ferencvároshoz került még 2002 nyarán. A tévéközvetítésben Somos Zoltán kommentátor említette, hogy a most 27 éves szerb védőt néhány éve beajánlották az egyik nagy múltú fővárosi klubhoz, írja a Blikk.

Az ügyben érintett menedzser elmondta, valóban kínálta az akkor még Szabadkán szereplő játékost az FTC-nek, a jelenleg a Valencia alkalmazásában álló, most 28 éves Nikola Zsigiccsel együtt. Videofelvételt küldött róluk, de egyikük sem kellett a Fradinak, a 189 centis Vidicset például alacsonynak találták. A jugoszláv Crvena Zvezdánál kötött ki, posztján a Ferencváros akkor Dragóner Attilára, Gyepes Gáborra, Dragan Vukmirra számított, 2. lett a bajnokságban.

vidic

A Ferencváros szakvezetője 2002-ben Garami József volt, hozzá nem jutott el az információ a játékosról: "Nemanja Vidics nevét azóta ismerem, amióta a Manchesterben és a szerb válogatottban szerepel. Már akkor, 21 évesen is ütőképes játékos lehetett, amikor a Fradit irányítottam, de nem láttam őt játszani sem élőben, sem videón" – jelentette ki a jelenleg az MTK szakmai igazgatójaként dolgozó edző.

Az FTC akkori ügyvezető igazgatója, Szeiler József szerint lehet, hogy 2002 nyarán Vidicset ajánlották a klubnak: "Az előző szezonban megnyerte a bajnokságot a Fradi, a menedzserek rengeteg játékost próbáltak a csapathoz hozni. Úgy 50-60 videofelvételt is megnéztünk. Nem emlékszem pontosan, Vidics közöttük volt-e, de elképzelhető."

A Manchester United szerb védőjének értékét ma 31,5 millió euróra, körülbelül 9,5 milliád forintra becsülik.