Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Ilyen messziről még nem lőttem gólt

2009.03.17. 14:17
Kocsárdi Gergely, a ZTE labdarúgója eddigi góljait is messziről lőtte, de hétfőn a Kaposvár ellen még magát is meglepte.

A labdarúgó NB I. 18. fordulójának zárómeccsén a Zalaegerszeg idegenben nyert 2-1-re a Kaposvár ellen. A zalaiak második gólját Kocsárdi Gergely szerezte, a találat már most jó eséllyel pályázik az év gólja címre.

A 34 esztendős védő a második félidő elején, a kaputól mintegy 35 méterre, jobbról lőtte el a labdát, amely védhetetlenül szállt a kapu jobb felső sarkába. A hazaiak kapusa repült, de esélye sem volt.

„Igazából a kaput akartam eltalálni, volt egy kis hátszél is, a lényeg az volt, hogy telibe találjam a labdát, mert így meg tudom lepni kicsit a kapust” - idézte fel a gólt megelőző pillanatokra a játékos, aki a 2002-es bajnokcsapatnak is tagja volt.

Kocsárdi eddig 12 gólt szerzett az első osztályban, és a tizenegyesek mellett többnyire a tizenhatoson kívülről volt eredményes. „Talán ha két gólt rúgtam közelről, a legtöbbet inkább 20-25 méterről. De ilyen messziről még egyet sem.”

A ZTE negyedik a bajnokságban. A védő elmondta, prémium csak az első hat hely valamelyikének eléréséért jár. Értelemszerűen minél jobban szerepelnek, annál jobban járnak. Kocsárdi tartja annyira erősnek csapatát, hogy bárki ellen bárhol győzelmi esélye legyen, így a dobogós helyezést sem tartja kizártnak a végén.