Adalbert
13 °C
21 °C

A Juventus bajnoki álmainak befellegzett

2009.04.05. 17:27
A Juventus hosszabbításban kapott góllal csak döntetlent játszott a Sergio Pellissier mesterhármasával hajtott Chievo ellen, ezzel 8 fordulóval a vége előtt nehéz helyzetbe kerültek az Intert üldöző torinóiak. Nagy a tülekedés az utolsó BL-helyért, nyert a jelenlegi 4. Genoa és az őt üldöző Fiorentina, Roma kettős is.
Sergio Pellissier
Sergio Pellissier

Könnyen lehet, hogy Sergio Pellissier döntötte el végleg a Serie A 2009-es szezonját: a Chievo csatára mesterhármast vágott a Juventus ellen, így a torinóiak csak egy pontot szereztek a veronai kiscsapat ellen. Az Inter 9 ponttal megléphet. A Chievo torinói pontszerzését egyáltalán nem nevezhetjük érdemtelennek.

A Juventus álmosan kezdett, a védők bambultak el többször is, a vendégek két gyors kontrából elért góljára csak az elsőnél nagyot hibázó Giorgio Chiellini tudott válaszolni. A második félidőt megnyomták a hazaiak, a csereként beálló Mauro Camoranesi remek játékával fordítottak is, de a 93. percben újra elaludt a Juve védelme, és Pellissier közelről a hálóba fejelte a Chievo egyenlítő gólját.

A Roma nagy nehezen legyőzte a Bolognát, két Francesco Totti-tizenegyes között Stafano Marazzina egyenlített. A fővárosiak magabiztosan kezdték a meccset, de vezetésük után leálltak, a Bologna élt is az eséllyel, de végül a Roma kiszenvedte a győzelmet, és tovább üldözi a 4. helyen álló Genoát.

A negyedik helyért küzd a Fiorentina is, amely idén már nem először nyer úgy, hogy semmi köze nincs a mérkőzéshez, míg az ellenfélnél is 11 játékos van a pályán, de egy kiállítás után azonnal fordítanak. Ezúttal az Atalanta volt az áldozat, és a firenzeiek csak azért nem előzték meg az utolsó BL-helyet birtokló Genoát, mert a genovaiak is győztek a Reggina otthonában.

A Napoli az utolsó pillanatban egyenlített a Sampdoria otthonában, hazai pályán győzött a középmezőnyt vezető Cagliari, Palermo kettős, a Siena a teljesen kiszámíthatatlan Laziót intézte el könnyedén.