Eszter, Eliza
15 °C
28 °C

Százmilliós palotákban laknak a MU sztárjai

2009.04.11. 16:39
A Manchester United futballistái havi fontszázezreket keresnek, luxusházakban laknak. Rio Ferdinand háza 5 milliót, Scholesé és Ferguson edzőé csak kettőt ér.
Ryan Giggs, 4,5 millió
Ryan Giggs, 4,5 millió
Michael Carrick, 4,25 millió
Michael Carrick, 4,25 millió
Cristiano Ronaldo, 4 millió
Cristiano Ronaldo, 4 millió
Wayne Rooney, 3,5 millió
Wayne Rooney, 3,5 millió
Wes Browne, 3,5 millió
Wes Browne, 3,5 millió
Paul Scholes, 2 millió
Paul Scholes, 2 millió
Sir Alex Ferguson, 2 millió
Sir Alex Ferguson, 2 millió

A brit News of the World című lap megmutatta, hol élnek a világ egyik legerősebb csapatának, a Manchester Unitednek a kulcsjátékosai, a legolcsóbb ház is kétmillió fontnál (640 millió forintnál) kezdődik.

A legdrágább a csapat védőjének – minden idők legdrágább védőjátékosának – a 31 éves Rio Ferdinandnak háza 5 millió fontot, nagyjából 1,6 milliárd forintot ér. A háromemeletes komplexumban négyen laknak, Ferdinand, menyasszonya és két fiuk, a hároméves Lorenz és a héthónapos Tate.

A hatalmas füves területtel és fákkal körülölelt házban hét hálószoba, fedett úszómedence, fitneszközpont van.

A második legdrágább ház a 35 esztendős Ryan Giggsé, 4,5 millióba került. Nagysága körülbelül megegyezik Ferdinandéval, süllyesztett terasza is van, a hatalmas kertnek hála a család semmit nem hall Manchester zajából.

A középpályás Michael Carrick Giggstől nem messze, szintén egy pazar, 4,25 milliós villában lakik. A 27 esztendős játékos feleségével és kislányával biztosan elfér a hét hálószobát, könyvtárat, mozit, borospincét, fedett medencét és tornatermet is magába foglaló házban. Carrick szomszédja egy korábbi MU-legenda, a városi rivális City jelenlegi menedzsere Mark Hughes, az ő háza csak 1,5 milliót ér.

Szintén a Manchester közeli városkában lakik Cristiano Ronaldo, aki egy háromemeletes, öt hálószobás, mintegy négymilliót érő házban lakik éppen aktuális barátnőjével. A szomszédok nem szeretik, arrogáns és érzéketlen velük.

Ezen a környéken található Wayne Rooney 3,5 milliót érő háza. A 23 éves játékos és párja házában fedett medence és teniszpálya is van, és az egyik ablak 360°-os képet ad a körülötte lévő kertről. Egy hangszigetelt stúdió és egy hihetetlen méretű csillár is jelzi a gazdagságot. A Sun szerint nem sokkal messzebb Carlos Tevez 2,5 milliós, hat hálószobás háza áll.

A lista végén áll Paul Scholes, aki 2 millió fontos házban lakik. Az egyemeletes épület – melyben rajta kívül felesége és három gyermeke él - sokkal szerényebb, mint a legtöbb társáé, de a kertben van egy focipálya.

Nála is szerényebb körülmények között, mindössze egy másfél milliót érő házban lakik Darren Fletcher barátnőjével és kétéves ikreivel.

A csapat vezetőedzője Sir Alex Ferguson is itt él, kastélyhoz hasonló háza 2 millió font körüli. A szűk környéken összesen kilenc Manchester-játékos lakik, házaik értéke 30,75 millió font, több mint tízmilliárd forint.