Frigyes
17 °C
25 °C

A Real Madridé a világ legtaplóbb védője

2009.04.22. 13:23 Módosítva: 2009-04-22 13:23:58
A portugál Pepe a Getafe elleni hazai meccsen előbb összehozott egy tizenegyest, majd agyonrúgta ellenfelét. Kiállítása után mégis a pályán ünnepelte csapata győztes gólját, 10 hétre eltilthatják.

A Real Madrid a spanyol labdarúgó bajnokság 32. fordulójában hazai pályán 3-2-re verte a Getafét. A vendégek kétszer is vezettek, de Guti a 86. percben másodszor is egyenlített, Higuain a 92. percben belőtte a győztes gólt.

A meccs negatív hőse Pepe, a hazaiak portugál védője, aki a 88. percben - 2-2-nél - ellökte Casquerót a tizenhatoson belül, majd előbb a fekvő játékos lábába, aztán hátába rúgott jókorát. A második rúgásnál nagy szerencséje volt, hogy Casquero még feküdt, ha felkelt volna, épp a fejét találja el.

A játékvezető azonnal kiállította, utána már hiába ment bűnbánóan az agyonrúgott vetélytárshoz, miközben több Getafe játékos rángatta el onnan.

A sértett gyengén rúgta a tizenegyest, Iker Casillas megfogta, a gyorsan elvégzett kirúgás után szerezte Higuain a győztes gólt.

A kiállított Pepe az argentin csapattárs gólja után a pályára rohant ünnepelni, amiért valószínűleg súlyosabb büntetésre számíthat, mint amit egyébként kapott volna.

A bírói jelentésben szerepel, hogy levonulása előtt még arcon ütött egy másik vendégjátékost, Juan Albínt, csapattársainak kellett letaszigálni a pályáról, megsértette a negyedik játékvezető is.

Pepe sajnálja a történteket, és bocsánatot kért mindenkitől: "Életemben nem cselekedtem még csak hasonlót sem. Nem tudom, mi történt velem, egyáltalán nem vagyok egy erőszakos természetű labdarúgó. Nagyon rosszul érzem magam a bőrömben, szomorú és csalódott vagyok" - mondta a meccs után.

A Getafe elnöke, Ángel Torres példás büntetést kért, legalább 10 meccsre szóló eltiltást javasolva. Pepe hosszabb eltiltása nem jön jól csapatának, a következő fordulóban a Sevillához utazik a Real, május első hétvégéjén a Barcelonát fogadja, valószínűleg Pepe nélkül.