Magdolna
18 °C
27 °C

BL-győzteshez ment a magyar futballistanő

2009.04.23. 10:34
A tavalyi U 17-es női labdarúgó világbajnokság gólkirálya Marozsán Dzsenifer Európa egyik élcsapatába, a német bajnok és kupagyőztes 1. FFC Frankfurtba igazolt.

A női futball egyik európai élcsapatában, az 1. FFC Frankfurtban folytatja Marozsán Dzsenifer. A 17 esztendős középpályás jelenleg a Saarbrückenben játszik, de a nyártól két évig a frankfurtiak játékosa lesz.

Az egykor Békéscsabán, Kispesten és a magyar válogatottban is játszó Marozsán János lánya a 2008-as U17-es világbajnokságon robbant be a köztudatba. Az új-zélandi tornán az akkor még csak 16 éves Marozsánt a 2. legjobb játékosnak választották.

"Nagy megtiszteltetés és kihívás, hogy ilyen fiatalon Európa legsikeresebb női klubjában játszhatom. Büszke vagyok rá, hogy ilyen nagy nevekkel szerepelhetek egy csapatban” – mondta a fiatal játékos, aki Birgit Princz-cel, a női labdarúgás legnagyobbjával játszhat együtt.

marozsan

Marozsán elmondta, már tavaly is megkeresték, de csak most látta elérkezettnek az időt a váltásra, szerződése értelmében nyártól Frankfurtba is költözik. „Úgy érzem, Frankfurtban jobban fejlődhetek, mint a Saarbrückenben”.

Siegfried Dietrich, a frankfurtiak menedzsere örül, hogy sikerült szerződtetnie a több klub által is csábított játékost. „Dzsenifer a fiatal generáció egyik legnagyobb tehetsége. Nagy erősítés, a többi fiatallal és a sok tapasztalatot szerzett rutinos játékosokkal további jelentős sikerekre vezethetik a Frankfurtot."

A Frankfurt hétszeres német bajnok és kupagyőztes, háromszor nyerte meg a női BL-t, az UEFA Women's Cupot, 2008-ban mindhárom címet elhódította.