Szilárda
0 °C
6 °C

Még Dárdaiék is simán bajnokok lehetnek

2009.05.12. 22:50 Módosítva: 2009-05-12 23:41:50
Nem történt változás az élen a Bundesliga 32. fordulójában, mivel az első három helyezett csapat egyaránt győzni tudott. Így két körrel a vége előtt a Wolfsburg továbbra is csak jobb gólkülönbségének köszönhetően vezet a Bayern előtt, ám Magath csapatának sorsolása ideálisabbnak tűnik. A Hertha is odaérhet még.

Félix Magath csapatát nem tudta feltartóztatni a Hajnal Tamással felálló Dortmund, mert a Wolfsburg a Grafite-Dzeko csatárkettős újabb fantasztikus teljesítményének köszönhetően 3-0-ra győzött hazai pályán.

A Dortmund kezdte jobban a meccset, Frei hatalmas ziccert hibázott Hajnal remek indítása után a 11. percben, mégis a Wolfsburg szerezte meg a vezetést öt perccel később Dzeko higgadt gurításából.

Nem sokkal később Frei egyenlíthetett volna, de ismét hibázott, a Wolfsburg viszont a második félidő elején Grafite találatával eldöntötte a mérkőzést, Dzeko második góljának a 85. percben pedig már csak a gólkülönbség miatt volt jelentősége.

A játékvezető egyébként három gólt is érvénytelenített les miatt - kettőt a Wolfsburgnak, egyet a Dortmundnak -, és a 75. percben egy vitatható piros lapot is kiosztott a Hajnalt pár perccel korábban váltó Boatengnek.

Nem férhetett kétség a Wolfsburg győzelméhez, és a Grafite-Dzeko-duó már 46 gólnál jár a szezonban.

Szükségük is volt a három gólos győzelemre, hiszen Münchenben a Bayern egy pocsék első félidő után megrázta magát, és Toni, Ribéry Illetve Podolski góljaival szintén 3-0-ra verte a vergődő Leverkusent.

A két gárda tehát továbbra is azonos pontszámmal áll az élen, a Wolfsburg mindössze a két góllal kedvezőbb gólkülönbségével előzi a Bayernt.

A hátra lévő két fordulóban a Wolfsburg helyzete tűnik ideálisabbnak, hiszen Magathék két olyan csapattal játszanak (Hannover, Werder), amiknek tétlen lesz a mérkőzés. Ezzel szemben a címvédő Bayern előbb a télen még listavezető Hoffenheimhez látogat, majd az utolsó fordulóban otthon fogadja a BL-indulásért küzdő Stuttgartot.

A végjáték így aligha lehetne izgalmasabb, ráadásul Dárdai Pál csapata, a Hertha is nyerni tudott ebben a körben, így akár még ők is bajnokok lehetnek, hiszen egyetlen pontra vannak csak a két éllovastól.

Dárdaiék a hétvégén a Schalkét fogadják, majd az addigra talán már kiesett Karlsruhe otthonában fejezik be a szezont.

A forduló többi meccsét szerdán játsszák.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft