Koronavírus adatok

2021. dec. 06.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ambrus
-3 °C
3 °C

Németország boldog a Wolfsburg miatt

2009.05.25. 11:21 Módosítva: 2009.05.25. 11:21
Németország nagy része örül, hogy nem tekintélyes klub, hanem feltörekvő kiscsapat nyerte Bundesligát. Elsősorban a Wolfsburg edzőjét, Felix Magathot istenítik, aki jövőre már a Schalkét irányítja.

A Bundesliga megnyerésével történelme legnagyobb sikerét érte el a VfL Wolfsburg labdarúgócsapata. A német sajtó szerint a történelmi győzelemhez leginkább a csapathoz 2007-ben szerződtetett vezetőedző, Felix Magath munkája kellett.

000T TRDV517036

A német lapok értékelése szerint Magath és a Wolfsburg gazdagabbá tette a német labdarúgást. Szinte mindenki örül, hogy nem a Bayern München vagy valamelyik más tekintélyes csapat nyerte az idei bajnokságot, hanem egy olyan, amelyet mostanáig alig jegyeztek.

A lapok úgy vélik, a Volkswagen millióival és a számára biztosított teljhatalommal Felix Magath csinált az együttesből élcsapatot, bizonyítva, hogy a tapasztalat és a hozzáértés a legfontosabb.

Az 55 éves Magath korábban a Bayernt kétszer is bajnoki címig vezette, Német Kupát is nyert a müncheniekkel. De az igazi mestermunka a Wolfsburggal szerzett bajnoki cím. Nem véletlenül nyilatkozta a sikeredző, hogy szakmai pályája során egyetlen állomás sem volt annyira csodás, mint a Wolfsburgnál eltöltött két esztendő.

000T TRDV516767

Már hetekkel korábban nyilvánosságra került, hogy a szakember a következő szezontól a Schalke együttesét irányítja. A gelsenkirchenieknél nem csupán edző, menedzser és igazgató is lesz. Még nagyobb hatalommal, így nem csoda, hogy már most sokan azt jövendölik, a bajnok a Schalke lesz

A wolsburgiaknál már hétfőtől Armin Veh veszi át az irányítást, aki két évvel ezelőtt a VfB Stuttgartot a bajnoki címig vezette, s aki - akárcsak Magath - annak idején rendkívül fiatal csapattal érte el a sikert. A HSV egykori BEK-győztes játékosát dicséri, hogy nemzetközi csapatból csinált bajnokot, a német játékosok mellett brazil, olasz, svájci, portugál, iráni, bosnyák, japán, szlovák, lengyel és cseh labdarúgókkal érte el a sikert.

A vezetők mindenekelőtt arra összpontosítanak, hogy együtt tartsák a sikercsapatot, különös tekintettel a két csodacsatárra, a brazil Grafitére és a bosnyák Edin Dzekóra. (Ketten együtt 54 gólt szereztek, ezzel megdöntötték a legendás Gerd Müller-Uli Hoenes csatárpáros rekordját.) Dzekóért hétfői értesülések szerint több angol klub is bejelentkezett, de a a csábítók között van a Bayern München is, amely a stuttgarti Mario Gomez mellé kívánja megszerezni Dzekót.

A Wolfsburg 1945 szeptemberében alakult, a klub eddigi legnagyobb sikere az 1995-ös Német Kupa-döntő volt, amelyen másodosztályúként kikaptak a Borussia Mönchenglabdachtól. Az 1998 óta folyamatosan bundesligás együttes eddigi legjobb bajnoki helyezése a tavalyi 5. volt.