Valér
-1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Lothar Matthäus lett a Fehérvár edzője

2009.06.10. 15:30 Módosítva: 2009.06.10. 15:31
A következő szezonban a német Lothar Matthäus lesz a Fehérvár labdarúgócsapatának edzője. A német szakember 2+1 éves szerződést kötött a klubbal.

Szerdán hivatalossá vált, amiről már napokkal korábban beszéltek, Lothar Matthäus lett a Fehérvár FC labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A klub honlapja szerint az egykori magyar szövetségi kapitány jelenleg Ázsiában nyaral, és bár nem volt egyszerű a minden részletre kiterjedő egyeztetés, végül sikerült megállapodniuk a feleknek.

Az egykori aranylabdás labdarúgó 2+1 éves szerződést kötött a klubbal, és várhatóan június 19-én érkezik Magyarországra, hogy elkezdje a felkészülést új csapatával.

000 Mvd24300

Az előző szezont Disztl Lászlóval kezdte a Fehérvár, de őt már a bajnokság elején váltotta Varga István. Vele nem hosszabbítottak szerződést. A csapat a 6. helyen végzett.

A német válogatottban 150-szer szerepelt világ- és Európa-bajnok játékos edzőként eddig a magyar válogatott mellett Ausztriában a Rapid és a Salzburg edzője volt, megfordult a Partizan Belgrád és a brazil Atletico Paranense együttesénél is. Legutóbb az izraeli Maccabi Netanya edzője volt, májusban kirúgták.