Géza
-12 °C
-4 °C

Kivezetik a magyar–románon balhézókat

2009.08.10. 15:34
Az MLSZ kéri a szurkolókat, sportszerűen biztassák a magyar válogatottat a románok elleni szerdai barátságos meccsen. Aki nem így tesz, azt kivezetik a stadionból, és eltiltják a válogatott meccsektől. Transzparenseket sem lehet bevinni.

Nyílt levelet tett közzé a Magyar Labdarúgó Szövetség, amellyel szeretné megelőzni a szerdai magyar–román barátságos esetleges rendbontásait.

A levélben kiemelik, a találkozót a február 8-án brutális körülmények között meggyilkolt világklasszis román kézilabdázó, Marian Cozma emlékére rendezik, ennek ellenére úgy vélik, mégis külön fel kell hívni a szurkolók figyelmét a sportszerű biztatásra.

Hangsúlyozták, a szurkolók az elmúlt hónapokban sokat segítettek a válogatottnak, és bíznak benne, hogy ez a továbbiakban is így lesz. Ennek érdekében a meccsre a két nemzet zászlaján kívül mást – semmiféle transzparenst, táblát, feliratot – nem lehet bevinni a nézőtérre.

A pepsifoci.hu információi szerint aki bármilyen módon megzavarja a Marian Cozmára való emlékezés méltóságát és a többi szurkoló szórakozását, azt már a mérkőzés során eltávolítják a lelátóról, és a magyar válogatott jövőbeni meccseiről is kitiltják.

20

A félelem nem alaptalan, a Steaua–Újpest Európa Liga-párharc mindkét találkozóján súlyos rendbontásokra került sor. A magyarországi találkozó a szünet után egy időre félbe is szakadt, mert az újpesti szimpatizánsok petárdákkal és füstbombákkall lőtték a románokat.

A román klubot 50 000 euróra és két zárt kapus meccsre büntették, a lila-fehérek büntetéséről még nem döntött a nemzetközi szövetség.

Ezt követően voltak, akik úgy vélték, le kellene mondani a meccset, de a szövetség azon az állásponton volt, hogy meg tudja hozni a megfelelő biztonsági intézkedéseket a találkozóra, és meg tudja védeni az ide érkező román szurkolókat.