Ivó, Milán
EUR 385,44 Ft
USD 364,13 Ft
5 °C
26 °C

A FIFA szinte kitolja a nagyokat a vb-re

2009.10.15. 13:07
Az európai pótselejtezőkön a világranglista alapján lesz a kiemelés, így akár a világ 6. legjobb csapata is kieshet, de ott lehet a 46. A vb leggyengébb résztvevője a 100. Új-Zéland lehet, de a rendező Dél-Afrika is csak 67.

Lezárult az európai világbajnoki selejtező sorozat, nyolc válogatott játszik pótselejtezőt, a FIFA a világranglistás helyezések alapján kiemelte a jelenleg 6. Oroszországot, a 10. Franciaországot, a 12. Görögországot és a 17. Portugáliát. Hozzájuk sorsolják a 25. Ukrajnát, a 38. Írországot, a 46. Bosznia Hercegovinát és az 54. Szlovéniát.

A selejtezők sorsolásakor Sepp Blatter FIFA-elnök állította, nem lesz kiemelés, de két fordulóval a selejtezők vége előtt változtatott álláspontján. Ez jogos felháborodást váltott ki, a leghangosabban az írek olasz szövetségi kapitánya, Giovanni Trapattoni szólalt fel ellene.

Blatter a döntéssel azt akarja elkerülni, hogy egy nagycsapat, amely akár a végső győzelemre is esélyes, ne essen ki a pótselejtezőkben. A sorsolást hétfőn 14 órakor tartják, az első mérkőzésekre november 14-én kerül sor, míg a visszavágókat négy nappal később rendezik.

A jelenlegi FIFA-ranglistán 10. Horvátország a legjobban rangsorolt a vb-ről lemaradtak közül, utánuk a 18. csehek a következő csapat, amelyik nem lesz ott.

A leggyengébb résztvevő a 100. Új-Zéland lehet, ha pótselejtezőn túljut a 64. Bahreinen. A már biztosan kijutottak közül a Koreai NDK a 90., második legrosszabb a rendező Dél-Afrika, amely a 67. a listán.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás