Judit
2 °C
7 °C

Kilátástalan vergődés Belgiumban

2009.11.14. 23:52
Vereséggel fejezte a 2009-es évet a magyar labdarúgó-válogatott, a ténynél bosszantóbb volt a játék. Belgium könnyedén nyert, igaz, a harmadik gólt egy megdöbbentő tizenegyes után érte el.

51 éve nem nyert Belgium ellen a magyar labdarúgó-válogatott, ez a kellemetlen sorozat akár meg is szakadhatott volna, hiszen a világranglistán az ötvenedik Magyarország 18 hellyel előrébb van.

A belgák a magyarokhoz hasonlóan ugyancsak negyedikek lettek selejtezőcsoportjukban, Észtországtól is kaptak, akik mögöttük végeztek.

Mindenki nagyon mondogatta, hogy manapság már nincs tét nélküli mérkőzés, erre viszont azonnal rácáfolt ez az összecsapás. A magyar csapat rendkívül kényelmesen játszott az első félidőben, a felállás alapján hihettük, végre megpróbálunk két csatárral játszani, hiszen Rudolf Gergely is ott volt a pályán. Gyorsan szembesülhettünk viszont azzal, ő hátravontan játszik - alig ért labdához -, és Torghellének megint egyedül kell őrlődnie a védők között.

A belgák aktívabbak voltak, de sokáig a kapura ők sem jelentettek különösebb veszélyt, mígnem Bodnár könnyelműen elveszített egy labdát, nem tudta visszaszerezni Hazardtól, a jobb oldalról visszajött labdát Fellaini szép mozdulattal ballal maga elé tette - Vanczák és Tóth Balázs ezt végignézte - és spiccel, jobbal, 15 méterről a bal felsőbe lőtt.

A második félidőben változott a csapat szerkezete, beállt például Priskin Tamás, és lett két csatárunk. Veszélyesebbek is lettünk, de egy szabadrúgás után Horváth Gábor rossz irányba csúsztatott egy labdát, a bal oldalon fellépő Vermaelen ballal kapásból a rövid sarokba passzolt (előtte Fellaini öt méterről mellé pöckölt egy labdát, amit gyönyörűen vett át).

Egy újabb Hazard-szabadrúgás után - a középpályás mindhárom gólban benne volt  - megdöbbentő tizenegyest ítélt Piccirillo játékvezető. Juhász ölelésében valóban elesett belga csatár, de ilyenért talán még sohasem fújtak büntetőt.

Juhász sárgát is kapott emellé, úgy kellett elterelni a bírótól, az általában nem higgadt Torghelle járt élen a csitításban. A labda mögé Miralles állt, kicsit fölényes volt, Fülöp bal kézzel érintette is, de kiütni nem tudta a lövést.

Dzsudzsáknak még volt esélye a szépítésre, Priskin belőtt labdájára jól érkezett, de a kapus menteni tudott.

A magyar válogatott hit és meggyőződés nélkül állt ki, mintha púp lenne a hátára ez a meccs a szakadó esőben. Még Torghelléből is hiányzott a vehemencia, egyetlen párharcot sem nyert van Buytennel szemben, Koeman pedig gondolhat azon, van-e értelme tovább erőltetni az egycsatáros játékot.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya így értékelt az MTI-nek:  "Az első félidőben rengeteg volt a megmagyarázhatatlan hiba, a másodikban már volt öt-hat helyzetünk, de hiányzott a megfelelő koncentrálás ahhoz, hogy ezeket ki is tudjuk használni. Lehet, hogy mindenki a maximumot akarta kihozni magából, de ezúttal csak ennyit sikerült produkálnunk."

Keretes címe

Belgium-Magyarország 3-0 (1-0)
Gent, 7.000 néző, v.: Hervé Piccirillo (francia)
gólszerző: Fellaini (38.), Vermaelen (55.), Mirallas (61., 11-esből)
sárga lap: De Roover (72.), illetve Halmosi (58.), Juhász (60.), Torghelle (65.)

Belgium: Gillet - De Roover, van Buyten, Lombaerts, Vermaelen - Fellaini (Buffel, 88.), Geraerts (Kompany, a szünetben), Vertonghen - Hazard, De Sutter (Sonck, 76.), Mirallas (Lamah, 76.)

Magyarország: Király (Fülöp, a szünetben) - Bodnár (Horváth, a szünetben), Vanczák, Juhász, Halmosi - Sándor, Tóth (Tőzsér, 64.), Buzsáky (Bodor, a szünetben) - Dzsudzsák (Vadócz, 89.), Torghelle, Rudolf (Priskin, a szünetben)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?