Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
2 °C
8 °C

Fülöp Márton: Ezért éri meg futballozni

2009.11.23. 15:13
Sokan gratuláltak a magyar válogatott kapusának, Fülöp Mártonnak az Arsenal elleni győztes meccs után, de ő ugyanezt tette csapattársaival. Frissnek érezte magát, jól sikerült a visszazökkenése, nagy önbizalommal ment ki a pályára. Nem volt olyan védése, amelyiket kiemelte volna, mert az egész 90 perc alatt maximálisan koncentrálnia kellett.

Az angol bajnokság tizenharmadik fordulójában Fülöp Márton újra kezdő volt a Sunderlandben, kiheverte korábbi sérülését, és mivel a skót Craig Gordon az előző fordulóban megsérült, újra a kapuba állhatott.

Nem kellemes ellenfelet kapott, hiszen az Arsenal a harmadik helyen áll, és az idényben valamennyi meccsén szerzett gólt. Ezúttal nem, pedig a két sztár, Walcott és Arsavin is beállt csereként.

„Volt már párszor ilyen kellemes élményem, de ez most biztosan dobogós. Igaz az elmúlt szezonban sem védtem rosszul az Arsenal ellen idegenben, akkor sem kaptam gólt, de azt a meccset nem tudtuk megnyerni. Sokan gratuláltak nekem, de én ugyanezt tettem, hiszen ez egy jó kis csapatmunka volt, mindenki kidolgozta magát úgy, ahogy kellett, az utolsó szuszig. Nem mindennapi játékosokkal szemben mutattuk meg tudásunkat” – mondta az Indexnek Fülöp, akit augusztus közepén a hét kapusának választottak, miután a Bolton ellen fontos labdákat fogott az utolsó percben.

Elismerte, nem volt könnyű makacs saroksérülése után a visszatérés, különösen, mert idén teljes, komoly tétmeccsen még nem védett.

„Három hónap alatt a válogatottban kaptam egy félidőt, meg legutóbb Craig sérülése után 25 percet, emellett a tartalékoknál voltam kétszer. Próbáltam nagyon precízen tenni a dolgomat, azt hiszem, a visszazökkenés könnyen ment, minden pillanatban résen voltam, nagyon frissnek éreztem magam.”

„Végig azt éreztem, nem jöhet olyan labda, amelyikkel problémám lehetne. Megvolt a kellő önbizalmam, és így is lett, amiben hittem, és amit elterveztem, összejött: nem kaptam gólt. Meg sem fordult a fejemben, hogy esetleg egyenlíthetnek, de meccs közben ezen amúgy sem gondolkodik az ember, mert az rossz jel. Különösen ezen a szinten. Itt nincs olyan, hogy ez most egy fontos perc volt, és szerencsére túléltük, mert itt mindegyik perc ugyanolyan fontos. De ezért érdemes futballistának lenni, ezért érdemes ebben a ligában játszani.”

Fülöpöt nagyra értékelte a Sun, hetest kapott – a mezőny legjobbja nyolcast érdemelt -, a Skysports hatossal jutalmazta gól nélküli meccsét. A 26 éves kapus megítélésen nagyon sokat javíthat ez a mérkőzés, mert az is felmerült a napokban, hogy valakit igazolnak erre a posztra.

Bizakodik, hogy a csapat ezúttal előrébb végezhet, mint az előző szezonban - tizenhatodikok lettek -, de találgatni a helyezésekről nem szeretne, a mostani nyolcadik helyet nagyon pozitívnak tartja.

„A menedzser jól igazolt a nyáron, minőségi játékosok érkeztek és jócskán felülmúlhatják az előző szezont” - dicsérte edzője, Steve Bruce munkáját.