Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

Koponyáját törte az Inter-védő

2010.01.06. 19:59
A Chievo elleni szerdai, veronai olasz bajnoki mérkőzésen az Inter védője, Cristian Chivu koponyája törött egy összfejelésnél. Már meg is műtötték, a román futballista állapota nem életveszélyes, de az intenzív osztályon maradt megfigyelésre.

Mario Balotelli góljával ugyan győzött az Internazionale a Serie A első idei fordulójában, a Chievo ellen, de Jose Mourinho csapatát komoly veszteség is érte a veronai mérkőzésen.

A második félidőben a kék-feketék román légiósa, Cristian Chivu összefejelt a hazaiak játékosával, Sergio Pellissierrel. Az már a mozdulatból látszott, baj lehet, majd a védő a földön maradt.

A kórházba szállítás után kiderült, koponyája törött és egy vérömleny keletkezett a fejében. Azonnal megműtötték, egy órát tartott az operáció. Chivu állapota nem életveszélyes, de egyelőre bent tartják az intenzív osztályon. Azt azonban egyelőre nem tudják megmondani az orvosok, mennyit kell kihagyania a román védőnek.

A kórházba rögtön a meccs után megérkezett az Inter teljes csapata is. Jose Mourinho reménykedett, hogy Chivu hamar felépül, bár hozzátette: valószínűleg egy darabig nem számíthat rá a csapatban.