Valér
-1 °C
0 °C

Zidan bombagólja végezte ki Algériát

2010.01.28. 23:59 Módosítva: 2010-01-29 09:31:39
Egyiptom megvédheti címét az Afrika-kupa vasárnapi döntőjében, miután az elődöntőben négy góllal verte nagy riválisát, Algériát, amelyik ellen a világbajnoki selejtezőben alulmaradt.

Az Afrika-kupa mindkét elődöntőjét lejátszották csütörtökön és az első meccs hozott unalmasabb játékot.

A megfiatalított, a húszévesek vb-jén feltűnt tehetségekkel induló Ghána a negyeddöntőhöz hasonlóan az első félidőben vezetést szerzett, és ezt meg is tudta tartani. Nigéria megintcsak bronzzal vigasztalódhat.

A másik elődöntőn pikáns párosítás alakult ki, hiszen tavaly novemberben Algéria és Egyiptom kétszer is megmérkőzött egymással a világbajnoki részvételért. Az első meccsen Kairóban megdobálták az algériaiakat, háborúról szóltak a hírek. Algéria 2-0-ra kikapott, de a pótselejtezőn, semleges pályán 1-0-ra nyert.

A két ország vezetõi szerették volna, ha ez a meccs most a megbékélésé lenne, de Egyiptomot nyilván fűtötte a visszavágás vágya. Elégtételt is kaptak, mert végül négy góllal verték Algériát.

Az elsőt tizenegyesből lőtték, és ekkor mindjárt ki is állották Halliche-t, akinek az első sárga lapja nem biztos, hogy jogos volt. Innentől Egyiptom visszaállhatott, kontrázhatott, ami a legjobban fekszik a csapatnak. Zidan szép gólt is lőtt, miután csinált egy lövõcselt, majd ballal a kapu jobb felső sarkába bombázott.

A pontos lövés után lekapta jobb cipőjét, ringatni kezdte, noha gólját ballal lőtte.

Algéria nyolc emberrel fejezte be a meccset, mert a játékosok nem tudtak uralkodni idegeiken. Két újabb eredményes kontra a sima győzelmet jelentette. Algériának nem lesz könnyű összeszednie magát a bronzmeccsre, hiszen törleszteni akaró kapusát is elveszítette.

Eredmények, elődöntő:

Egyiptom-Algéria 4-0 (1-0)
g: Rabu (39., 11-esből), Zidan (66.), Abdel-Safi (81.), Gredo (94.)
piros lap: Halliche (38.), Belhadzs (70.), Chaouchi (83.) - mindhárom Algéria
Ghána-Nigéria 1-0 (1-0)  
g: Gyan (21.)
A további program:
a 3. helyért:
Nigéria-Algéria, Benguela, szombat 17 ó
döntő: Ghána-Egyiptom, Luanda, vasárnap 17 ó

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!