Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-2 °C
5 °C

Bölöni László felmondott Liege-ben

2010.02.10. 19:09
Az erdélyi születésű szakember tavaly bajnok volt a Standarddal, idén nincs esélye a címvédésre, Bölöni László szerdán lemondott. Tavasszal valószínűleg újra előkerül a neve a magyar válogatottnál is.

Lemondott posztjáról szerdán Bölöni László, a belga élvonalban szereplő Standard Liege vezetőedzője. Az 56 éves erdélyi szakember azért távozik, mert az együttes gyengén teljesít a bajnokságban, legutóbb vasárnap, a Racing Genktől kapott ki 1-0-ra, de már hónapok óta folyamatosan szó volt Bölöni távozásáról.

Bölöni vezetésével a gárda az elmúlt két évben bajnoki címet szerzett, ebben a szezonban bejutott a Bajnokok Ligája 32 csapatos főtáblájára is. Ott csoportjában a harmadik lett, így az Európa Ligában folytatja, ahol az osztrák Salzburggal találkozik majd. A bajnokságban a 6. helyen állnak, az Anderlecht és az FC Bruges nagyon meglépett tőlük.

A szakemberrel kapcsolatban többször felmerült a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztja, ha nem talál év közben klubot magának, a tavaszi tisztújításkor Bölöni lehet a befutó. Romániában dolgozott már szövetségi kapitányként, és olyan nagy klubokat vezetett, mint a Sporting Lisszabon, a Monaco, vagy korábban a Nancy.  • Bérelnék
  • Hírek