Halálra késelte társát egy Inter-szurkoló

2010.05.23. 21:39
Az Internazionale egyik, 63 éves drukkere belehalt szúrt sebeibe a szombati ünnepléskor. Azt állította, mivel nincs olasz a csapatban, ezért nem is olasz csapat.

Emberéletet követelt az Inter Bajnokok Ligája-győzelmét követő ünneplés Milánóban.

Két szurkoló azon veszett össze, hogy olasz csapatnak tekinthető-e egyáltalán az Inter, amelynek kezdőcsapatában szinte sosincs hazai játékos, és a padon is alig ülnek olaszok.

Az ANSA hírügynökség beszámolója szerint a két Inter-szurkoló a döntő után keveredett heves vitába, egyikük váltig állította, hogy nem is lehet olasznak nevezni a 11 külföldivel felálló csapatot, mire a másik egy késsel megszúrta. A 63 éves áldozatot a mellkasán és a karján érték a szúrások, a kórházban belehalt sérüléseibe.

Az Inter szombat este 2-0-ra legyőzte a Bayern Münchent a Bajnokok Ligája döntőjében, a milánói csapatban néhány percre beszállt a keret három olasz tagjából egy, a világbajnok Marco Materazzi.

Az Inter 1909-ben azért vált ki a Milanból, mert az alapítói nem értettek egyet azzal, hogy csak olasz játékosok szerepelhessenek a csapatban, innen az Internazionale név is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport