Adorján, Adrián
4 °C
8 °C

Csányi közölte, kiket visz MLSZ-elnökségbe

Index/InfoRádió
2010.06.15. 12:44
A futballisták két jelöltjét elfogadja, hat saját választottja közül csak egy dolgozik jelenleg is a labdarúgásban.

Elárulta Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) leendő új elnöke, kikkel képzeli el kilenc fős elnökségét.

Az Infórádiónak adott interjújában az összes leendő tagot név szerint felsorolta: Vizi. E. Szilveszter akadémikus, az MTA korábbi elnöke, Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék korábbi elnöke, Bánki Erik, a parlament sport- és turisztikai bizottságának fideszes elnöke, Berzi Sándor, a Videoton FC ügyvezetője, az MLSZ korábbi főtitkára, Anthony Radev, a McKinsey Company partnere, és Borbély Zoltán, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

Hozzájuk csatlakozna az amatőr futballt képviselő Nemes Ferenc, aki eddig az MLSZ egyik alelnöke volt és a profi játékosok küldöttje, Tarsoly Csaba, a Győr tulajdonosa. Velük is szívesen dolgozik együtt Csányi.

A futballon kívüli jelöltjeiről azt mondta, szeretné, ha "a testület magas szinten képviselné a magyar társadalomban meglévő szaktudást, és komoly tekintélyt vívna ki magának itthon és külföldön".

Maga is más területről jön, ezért ezért javasol olyan elismert szaktekintélyeket, "akik a maguk területén kimagaslót alkottak, és más területen szerzett tapasztalatuk a hazai sportéletet is gazdagítja".

Csányi biztos benne, hogy a fenti nevekkel "átlátható, hatékony, magas színvonalú munkát" lehet végezni, célja, hogy "a bajnokság színvonala közelítsen a nemzetközi átlaghoz, és hosszabb távon a válogatott is jobb eredményeket érjen el".

Az MLSZ tisztújító közgyűlését július 6-án tartja, az alapszabály-módosítások elfogadása után biztosra vehető, hogy az egyetlen jelöltet, Csányi Sándort választják meg a szervezet új elnökének.