Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-3 °C
5 °C

Capellónak nem kell David Beckham

2010.08.12. 11:35
Az angol válogatott vezetője tétmeccsre nem hívja meg a súlyos sérüléséből lábadozó középpályást.

Fabio Capello, az angolok szövetségi kapitánya a szerdai meccs után kijelentette, nem hívja meg a válogatottba David Beckhamet, az olasz edző egy búcsúmeccset adna a 35 éves sztárnak.

"Tétmeccsen többé nem számítok rá, most a fiatalokra kell koncentrálnunk - közölte az olasz szakvezető az angol-magyar barátságos mérkőzés (2-1) után. - Remélem, lesz még lehetőség rá, hogy egy búcsúmeccsen elköszönjön mindenkitől."

Capello döntéséről nem tájékoztatta a Los Angeles Galaxy 115-szörös válogatott középpályását, de Beckham "úgyis tudja, hogy nincs jövője nemzetközileg".

Capello sokadszor fog csúnyán mellé, mióta angol szövetségi kapitány. Kiirtotta az angol futballt a válogatottból, az új szisztéma megbukott a világbajnokságon, a játékosok utálják a szigorú napirend szerint dolgozó edzőt, a szurkolók nem hisznek neki, a média pedig felváltva támadja a rossz válogatási elvek, és a szurkolókat illető bocsánatkérés elmaradása miatt.

Az olasz sztáredző valószínűleg nem mérte fel, mit jelentenek a szavai, amikor kijelentette, Beckhamnek valószínűleg ad még egy barátságos meccset, ahol elbúcsúzhat, de tétmeccsen már nem lép pályára többet. Az egyébként is kényes pillanatban tett kijelentéssel az angol futball zászlóshajójának számító Beckhamet alázta meg, aki 115 válogatott meccsel, és három világbajnoksággal a háta mögött tett annyit a csapatért, hogy ne a tévéből kelljen megtudnia: soha nem döntheti meg Peter Shilton rekordját.

A súlyos bokasérülése után edzésbe álló Beckham egy nappal korábban másról beszélt Kaliforniában: "mindig is azt mondtam, ha hívnak, bármikor a válogatott rendelkezésére állok." Beckham szóvivője, Simon Oliveira állítja, "nem egyeztettek a visszavonulásról, és Davidre mindig lehet számítani a nemzeti csapatban."

Steven Gerrard csapatkapitány - akinek két góljával nyertek az angolok a Wembleyben - nem tekinti lezártnak az ügyet: "Szerintem mindent meg fog tenni, hogy bebizonyítsa: van helye a válogatottban. Nagyszerű futballistának tartom, sokat tanultam tőle."

Az angol válogatottsági örökranglistán Beckham a második   a 125-szörös válogatott Peter Shilton mögött.  • Vennék
  • Hírek