Emma
5 °C
10 °C

Zlatan Ibrahimovic a Milané

2010.08.28. 22:10
Négy nap tárgyalás után megszerezte a Milan a svédet a Barcától. Legalább 25 millió eurót veszítenek rajta a katalánok.

Szombat délután megállapodott a Barcelona és a Milan Zlatan Ibrahimovic átigazolásáról: a csatár 24 millió euróért szerződik a katalánoktól az olaszokhoz.

A svéd egy évig ingyenes kölcsönben játszik a Milanban, majd három év alatt kell kifizetni az átigazolási összeget. A szerződést hétfőn írják alá, miután a klasszis átment az orvosi vizsgálaton.

"Visszakaptam a mosolyom, elszántan megyek, az életben nem mindig alakulnak úgy a dolgok, ahogy terveztük" - idézte a gazzetta.it Ibrahimovicot, aki egy éve nagyjából 45-50 millió euróért szerződött a Milan-rivális Intertől a Barcához.

"Mindent megteszek, hogy nyerjek a Milannal, a világ egyik legjobb klubjával, ami még a Barcelonánál is nagyobb. Boldog vagyok, mindkét fél az, menni akartam. Ronaldinhóval és Patóval erősek leszünk. Az interesek szerintem most nem foglalkoznak velem, mindent megnyertek nélkülem is. Hogy Guardiolától elköszönök-e? Nem hiszem" - mondta a 28 éves gólkirály, akit a Barca-edző Pep Guardiola nem akart tovább a Barcánál látni.

"Négy évre ír alá, nagyszerű erősítése Berlusconi elnök úrnak" - nyilatkozta a gazzetta.it-nek Adriano Galliani Milan-alelnök, aki szerda óta tárgyalt Ibrahimovic megszerzéséről.

Ibrahimovic mióta eljött Svédországból játszott az Ajaxban, a Juventusban, az Interben, majd a Barcelonában.