Nyolcnál tart a PL öngólkirálya

2010.10.26. 10:09
Richard Dunne, az ír válogatott és az Aston Villa hátvédje legutóbb a hétvégén a Sunderland ellen lőtt saját kapujába, külön Facebook oldala van, a rossz védekezés, az öngólok és a kiállítások mestereként jellemzik.

A Premier League kilencedik fordulójában a Sunderland hazai pályán, öngóllal verte 1-0-ra az Aston Villát, a gólt az ír válogatott Richard Dunne vétette, akinek ez volt a nyolcadik, ennyit még soha senki nem lőtt a Premier League-ben. Dunne-nak külön Facebook-profilja van, nehézkes mozgása miatt a furcsa mézszörny (honeymonster) a beceneve. Nyolc öngólja mellett nyolc piros lapja is van, legutóbbit 2009-ben kapta, beérte a két csúcstartó Patrick Vieirát és Duncan Fergusont.

1996-ban került Angliába, az Evertonnál négy évet játszott, aztán a Manchester Citybe igazolt, ahol kilenc év alatt hat öngólt rúgott. 2009-ben szerződött az Aston Villához, ott most jár kettőnél.

A rajongók a Szamár becenevet is szívesen használják rá, a rossz védekezés, az öngólok és a kiállítások nagymestereként jellemzik. Rúgott a Manchester United és a Chelsea ellen is öngólt. A lenti videón (2:55-től) azt látható, amint először avatja fel a Villa kapuját, a 84. percben győztes gólt fejel a Blackburn elleni meccsen, ezzel 1-0-ra kikapnak.

A PL-ben kilencszer már az ellenfél kapujába is betalált, négyet jobb lábbal, ötöt fejjel ért el.

"Az igazság az, hogy nincs olyan sok lapom, csak elég nagy részük piros" - mondta kiállításairól.

Dunne 2000 óta ír válogatott, 62 meccsen játszott, öngólt nem ért el.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM