Árpád
-5 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Casillas-potyákkal érte be Inzaghi Raúlt

2010.11.04. 14:49 Módosítva: 2015.05.18. 03:53
A Real Madrid világbajnok kapusánál többször senki nem védett európai kupameccsen, de elnézett egy beadást, majd feleslegesen ugrott fel Inzaghi lövése előtt, aki így pont ellene fogta be az eddig európai gólcsúcstartó Raúlt.

Többen is behozták az eddigi csúcstartókat, volt, aki rekordot is döntött a szerdai BL-meccseken.

Iker Casillas, a Real Madrid kétszeres BL-győztes kapusa 107. európai kupameccsét játszotta a Milan ellen, ezzel beérte Oliver Kahnt. A Milan ellen pont attól az Inzaghitól kapott két potyát, aki így Raúlt érte utol az európai kupagóllövőlistán.

Casillas előbb egy lecsúszott beadásra lépett ki feleslegesen, aztán még ki is ejtette a labdát, majd Inzaghi ellen egy az egyben ugrott fel emelésre számítva. A Milan 37 éves csatára - lesről indulva - így simán lőtte el alatta a labdát, beállította Raúl két héttel ezelőtt elért 70 gólos rekordját. Inzaghi van Bastent, az eddigi legeredményesebb Milan-góllövőt is megelőzte, 125-nél jár, de klubrekordot állított be az európai kupákban is, már 40-nél tart, ezzel Sevcsenkót előzte meg.

A Bayern München Gerd Müller 65. születésnapján negyedik meccsén negyedik győzelmét szerezte Kolozsváron, ilyen jól még sosem kezdte a BL-t.

A Marseille hetet rúgott Zsolnán, Deschamps csapata ezzel összehozta a legnagyobb különbségű idegenbeli győzelmet a BL-ben.

A Zilina egyébként már csak négyre van a csúcstartó Debrecentől, Herczeg András csapata tavaly tizenkilencet kapott, a szlovákok most tartanak tizenötnél, és még van két meccsük. Gignac, a Marseille csatára mesterhármast rúgott, ezzel ő a negyedik francia, akinek ez összejött a BL-ben.

A Real Madrid, illetve Higuain a csapat 700. BEK/BL gólját szerezte a Milan ellen.