Dzsudzsák: 101 meccs, 39 gól, 36 gólpassz

2010.12.25. 12:01
2008 januárjában került a holland PSV Eindhovenbe Dzsudzsák Balázs, gyorsan alapember lett, sőt, sztár: meccs embere az Ajax ellen, bekerült az év csapatába, a bajnokság legjobb középpályása.

101. meccsét játszotta a Roda elleni holland kupameccsen Dzsudzsák Balázs, a PSV Eindhoven magyar válogatott támadója, aki 2008 elején, pontosan három éve Debrecenből került a klubhoz.

Azév januárjában játszotta első bajnokiját, a Venlo elleni, második meccsén megszerezte első gólját. A PSV bajnok lett, Dzsudzsák fél szezon alatt három gólig és három gólpasszig jutott 17 mérkőzésen.

A következő idényben berúgta első mesterhármasát, a Den Haagot verték 6-0-ra. 32 meccsen tizenegy gólt rúgott és kilenc gólpasszt adott első teljes holland évadában.

2009-10-ben már tizennégy góllal és tizenhárom assziszttal zárt, az Ajax elleni 4-3-as győzelemnél kettőt vágott, gólpasszt adott, a meccs emberének jelölték.

Idén fél szezon alatt hozta korábbi számait: 10 gólja, 11 gólpassza van 19 meccsen, ami kimagasló, nyugodtan mondhatjuk, ő a holland bajnokság legjobb középpályása.

A PSV jelenleg négy ponttal vezeti a tabellát, a Feyenoordot 10-0-ra verték, Dzsudzsák duplázott. Ő lövi csapata büntetőit és szabadrúgásainak nagyrészét.

Már többször elmondta, szeretne továbblépni, több nagycsapat is érdeklődik: legutóbb a Juventus és a Dinamo Kijev jött szóba, de konkrét ajánlatot még sem ő, sem klubja nem kapott. 12 millió euróra tartják, bombaüzletet fognak vele csinálni hatszoros haszonnal. Nyár előtt valószínűleg nem engedik el, hogy biztosan meglegyen a bajnoki cím.

A goal.com az év hollandiai válogatottjába is betette, külföldi felfedezőjének, a híres játékosmegfigyelő Piet De Vissernek igaza lett. 2007-ben így ajánlotta be a PSV-nek: "Dzsudzsák hihetetlen tehetség, gyors, jól kombinál, ott tudja hagyni a védőjét és jól ad be. Ritka az ilyen, ő egy modern balszélső".

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla