Tamás
-7 °C
8 °C

Az angolok/németek vért izzadnak a vb-ért

2010.06.26. 10:34
Két ág nyolc-nyolc vagy négy ág négy-négy csapata indul meg szombaton a döntőért, végigvehetjük, nagyjából mire számíthatunk. Brazíliának elméletileg nem lesz túl nehéz dolga.

Megvannak a nyolcaddöntők párosításai a futball-vb-n, kialakult a négy ág négy-négy, vagyis a két nagy ág nyolc-nyolc csapata, amik szombattól elindulnak a döntő felé. Jósolni ilyenkor még butaságnak tűnhet, de azért érdemes megnézni, milyen párosítások képzelhetőek el egészen a fináléig.

Az Uruguay-Dél-Korea győztese az USA-Ghána győztesével játszik a nyolcban, vagyis a négy kiscsapat egyike elődöntős. A meglepetés fix, egyiket sem várta volna szinte senki odáig.

Az ő águk a Hollandia-Szlovákia és a Brazília-Chile-ággal találkozik, innét megmondható a Hollandia-Brazília negyeddöntő, vagyis a fentebb felsorolt négy kiscsapat legjobbja a hollandokkal vagy a brazilokkal találkozik a négy között.

A másik - sokkal keményebb - nagy ág a Németország-Anglia és az Argentína-Mexikó mérkőzéssel kezdődik, a győztesek egymás ellen mennek a nyolcban: a várt párosítás Argentína-Németország/Anglia. (Utóbbi kettő között tényleg csak tippelni lehet.)

A szupermeccs nyertese a Paraguay-Japán és a Spanyolország-Portugália találkozók győztesét kapja a négyben, vagyis sanszos, hogy Villáékkal vagy C. Ronaldóékkal találkozik: feltételezhetünk Argentína-Spanyolország rangadót, de akár Németország-Portugáliát is a döntőért.

Az esélyek alapján a németeknek vagy az angoloknak lehet a legnehezebb útjuk a vb-címért. Megmérkőznek egymással, az állva maradtnak jöhet Argentína, aztán Spanyolország, és csak utána a Brazília elleni szuperdöntő.