Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Del Bosque: Nehéz lesz minket legyőzni

2010.06.30. 12:05
Ha csapata tartja formáját, a szövetségi kapitány akár világbajnoki címet vár Spanyolországtól.

Történelmet akar írni csapatával Vicente Del Bosque, a portugálok legyőzésével vb-negyeddöntőbe jutott spanyolok szövetségi kapitánya.

"Jól éreztük magunkat a mérkőzés alatt, mindenre odafigyeltünk a védekezésben is. Ha a továbbiakban is így játszunk, nehéz lesz minket legyőzni. Ezzel együtt óvatosnak kell lennünk, mert alapvetően változhat a helyzet egyik napról a másikra. Éreztük, hogy jól futballozunk, megdolgozunk a sikerért. Meglátjuk, lesz-e szerencsénk, de akár történelmet is írhatunk" - utalt a vb-győzelemre.

A portugál edző, Carlos Queiroz szerint a spanyolok többet birtokolták, jól járatták a labdát. "Sajnos, mi kihagytuk a helyzeteinket, pedig ebben kiegyenlített volt a mérkőzés. Akadt néhány bírói ítélet is, amely nem kedvezett nekünk, emiatt is történt, hogy nem igazán tudtuk kibontakoztatni támadójátékunkat. A spanyolok ugyanakkor nagyobb területet birtokoltak, és uralták a játékot. Megpróbáltunk nyerni, jól védekeztünk, ezért dicséret illeti a játékosokat."

Spanyolország - Portugália 1 − 0 összefoglaló

A négygólos David Villa újabb gólokat, és továbbjutást ígért. "Lépésről lépésre haladunk előre. A portugálok ellen egy pillanatra se veszítettük el az önbizalmunkat, tisztában voltunk az erőnkkel, tudtuk, mit csinálunk. A gólom nagy elégedettséggel töltött el, mert továbbjutást ért. Továbbra is igyekszem betalálni, hogy ezzel is segítsem a csapatot. A negyeddöntőben Paraguay erős ellenfél lesz, de van időnk a pihenésre és a felkészülésre."

"A védelem is erőssége ennek a csapatnak, ezúttal mindannyian keményen küzdöttünk hátul" - utalt a spanyolok kapusa, Iker Casillas arra, hogy volt néhány portugál gólhelyzet, de ezeket hárították.

A középpályás Xabi Alonso kiemelte, hogy türelmesen futballoztak, nem siettették a gólszerzést. "A gól után jól őriztük az eredményt, már több terünk nyílt a játékra. Az egész mérkőzésen kemény küzdelem zajlott a pályán, mi jól egészítettük ki egymást. Az elődöntőtől még messze vagyunk, fontos, hogy felülemelkedjünk az eufórián, és koncentráljunk a következő meccsre."

Cristiano Ronaldo, a portugálok sztárja, egyben csapatkapitánya áthaladt a kijelölt zónán, nem válaszolt az újságírói kérdésekre.

A kapus Eduardo viszont nyilatkozott, bár ő jó teljesítményt nyújtott, ez nem volt elég a sikerhez. "Nem az én hatékonyságom számít, hanem a kollektív teljesítményünk. Kellemetlen az a tudat, hogy az egész világbajnokságon egyetlen gólt kaptunk, és mégsem jutottunk be a negyeddöntőbe."

"Sajnos, az első félidőben nem sikerült gólt szereznünk, a másodikban pedig már jobbak voltak a spanyolok - értékelt a középpályás Tiago. - Úgy vélem, a bekapott gólunk les volt, Ricardo Costa pedig nem érdemelt piros lapot, de ez nem változtat a tényen, hogy egyetlen bekapott góllal búcsúzunk."